Nostalgi

Var ute i förrådet förut idag för att leta efter krukor, då hittade jag massa annat istället. Jag hittade bland annat en kartong med bebiskläder från när jag var liten. Den har jag nu gått igenom, mycket tjejigt, men lite unisex. Min lillebror har har en likadan låda med kläder från när han var bebis, så blir det en kille får jag nog gå en runda i hans kartong.

Det jag skulle komma till var att jag blev lite nostalgisk, jag minns ju (såklart) inte de där kläderna, förutom ett set som jag sett på ett fotografi. Många söta klänningar låg däri, egentligen inte något i gälla färger eller jättekonstiga modeller. Detta trots att det är från mitten av 80-talet :)

Det blir mysigt när rummet blir klart och vi har någonstans att göra av alla barnkläder och barnsaker.


Påskafton 2011

Har verkligen haft en jättebra påskafton. Började med en sovmorgon, frukost och tidning i solen ute i trädgården, lite förberedelser inför påskmiddagen, en fika (ute) på stan med den bästa, duscha och vänta in gästerna. Lugn, trevlig och mumsig middag.

Nu sitter jag (som 2/3 av katrineholms befolkning) uppkrupen i soffan och tittar på Körslaget. Håller tummarna att vi går till final, samtidigt passar jag på att äta godis ur vårt stora påskägg :) Älskling, jag kanske sparar någon liten godisbit till dig.

 

GLAD PÅSK!



Fimpan

Igår spenderade jag precis hela dagen i Finspång, hos min älskade kusin och mitt älskade kusinbarn. Vi hade en supermysig dag, ingen stress och ingen press. Passade på att hälsa på kära kollegan som även hon flyttat till Fimpan, inget dåligt hus hon köpt. Det bjöds på fika, husprat, jobbprat och lite annat prat :)

Jag försöker njuta så mycket det bara går av att vara ledig den här veckan, men jag kan inte hjälpa att jag känner att dagarna går alldeles för fort och att jag inte hunnit med det jag velat. Detta trots att jag faktiskt har haft några riktigt bra och sköna dagar.

Nu sitter vi här, kära sambon och jag. Vi försöker ta oss i kragen och fortsätta renovera det blivande barnrummet, men det sitter låååångt inne. Vi håller på med det som är absolut tråkigast, underarbetet -I Hate It! Det är väldigt synd att pengarna inte växer på träd, för då hade jag inte tvekat att anlita någon.




Sova, sova; säng säng säng

När vi var på Babyproffsen i lördags så spanade vi lite på spjälsäng. Allra högst på min önskelista står ju denna säng:

Men det känns inte försvarbart att köpa en säng för närmare 8000:-. Även om det är en växa-säng som barnet kan ha till det börjar skolan...

 

Då hittade vi denna från Troll på babyproffsen som var MYCKET billigare, men fortfarande dyr om man jämför med IKEA-sängarna.

Tror dock att det är bra andrahandsvärde på båda sängarna, att man kan få tillbaka lite av pengarna när barnet växer ur sängen.

Rökning

Det är extremt få saker som får mig riktigt förbannad, men en sak som får det att ta hus i helvete det är när jag får höra om "folk" som röker under graviditeten OCH när barnet är fött. Jag vet egentligen inte vilket som är värst, vilket som gör mig mest förbannad. Men när jag läser detta på vårdguiden.se:

"Fostret får till och med i sig större mängd än mamman av vissa ämnen,
till exempel kolmonoxid och nikotin. De flesta av tobaksrökens ämnen
passerar fritt över till fostret. Nikotinet, som även finns i snus, gör att blodflödet i livmodern och moderkakan minskar och fostret får mindre syre och näring
".

Då gör det mig rosenrasande att "FOLK" är medvetna om detta, och detta till trots fortsätter att röka. Är inte ditt barns hälsa viktigare än dig själv?! Vill inte DU ge ditt barn de allra bästa förutsättningarna för ett hälsosamt liv? Att medvetet förgifta sitt barn och än värre göra det till passivrökare borde vara straffbart! En barnmorska som får reda på eller anar misstankar kring huruvida den blivande mamman (även partnern när barnet är fött) röker borde ha någon form av anmälningsplikt.

Rökning borde vara absolut förbjudet!

 

Jag väljer ofta dra en parallell till människor som inte har möjlighet att få ett biologiskt barn, som väljer att adoptera. Det dessa blivande föräldrar får genomgå för att ens ha den minsta lilla chans att få adoptera, det är beundransvärt de som tar sig igenom hela processen. De ska bl.a. ha en viss ekonomiskstatus, de får inte överstiga ett visst BMI, de ska kunna erbjuda barnet vissa specifika saker, nära och kära måste skriftligen rekommendera de blivnde föräldrarna, adoptionsbyrån granskar ALLT in i minsta detalj. Att som blivande adoptivförälder röka, skulle nog innebära att du inte har den minsta chans att få adoptera. Vad är då skillnaden? Vi som inte adopterar kan egentligen göra precis vad vi vill med vår kropp och vårt barn, utan att någon har något att säga till om.

 

Sade jag att rökning och graviditet/föräldrarskap gör mig oxtokig?


Ba-da-bam

Barnvagn är nu beställd och handpenningen betald. Easywalkern fanns inte, den hade visst inte sålt något bra... Så det blev en helt annan, en som jag knappt hade ägnat en tanke åt. Vi får inte hämta skönheten förrän i slutet på juli.

Det blev en Brio go:

Med svart liggdel

 

Och mossgrön sittdel. Den är mörkare i färgen än vad bilden visar.

 

Det känns ju inte helt naturligt att köra en vagn och när vi provlastade den i bilen kändes det mycket märkligt att det i framtiden kommer vara så det ser ut i bilen. Men man vänjer sig väl :)


Testar att blogga från mobilen.

Testar att blogga från mobilen.


Snurr, snurr

Om kvällarna snurrar tankarna kring inredningen i barnrummet, jag har så otroligt svårt att bestämma mig för vilken stil jag vill ha. Och nu när rummet ser ut som det gör (renoveringskaos), så är det svårt att visualisera. Jag vill få klart rummet så jag kan få välja möbler och piffa. Inköpen hittills är lätt räknade, dels för att vi inte har någonstans att förvara sakerna och dels för att den riktiga lusten inte infunnit sig. Och det mina vänner är ju ändå inte likt mig, jag trodde minsann att jag skulle vara färdighandlad vid det här laget :)

Jag har ägnat måååånga timmar till att surfa för att få inspiration. Hittar en tapet som inte produceras längre, hittar en säng som är alldeles för dyr (om jag ska vara realistisk), måste välja färgtema - men vilken färg? Inte för barnsligt, men heller inte för vuxet.

Kan bli stressad över hur mycket det är kvar att göra, samtidigt som det känns som om det är en evighet kvar innan bebisen ska göra entré. Jag skulle vilja att hela huset var "färdigrenoverat" och komplett.

Här får ni en liten lista på sånt jag drömmer om ska vara klart:

  • Barnrummet
  • Hallarna färdigtapetserade
  • Vitmålad trapp
  • Vitmålat tak på gästtoaletten
  • Ny trall på uteplatsen och gärna ett tak
  • Nya plattor på entrésidan
Det är väl inte så jääättemycket begärt ;)

Drygt 50%

Jag har passerat halva tiden som gravid, närmare bestämt har jag klarat av 56%. Det känns för himla fint om jag får säga det själv och just nu känns det lekande lätt. Jag har förstått att jag befinner mig i den enklaste perioden, den period då allt känns mysigt, bra och behagligt. Magen börjar ta form, äntligen. Ser fram emot att se/känna den växa lite till, kommer med all säkerhet till en punkt då jag kommer skrika STOPP(!) nu räcker det.

Bebisen i v. 22, det ser ju verkligen ut som ett fullt utvecklat barn nu. Den är drygt 20 cm. från huvud till stjärt och väger närmare 500 gram :)


Barnvagnar

Jag har ganska länge funderat på barnvagn, vad jag vill ha för färg har jag haft klart för mig sedan länge. Men vad det ska vara för modell är riktigt svårt att veta, krävs självklart att man ser dem i verkligheten och "provkör". Jag googlar och googlar för att hitta den bästa och mest prisvärda, men det är ju värsta djungeln. Det är med

  • stötdämpning/utan dämpning
  • fullt liggläge/inte fullt liggläge,
  • tvättbar klädsel/inte tvättbar klädsel.
  • vikt och mått
  • Vridbara/icke vridbara däck,
  • låsbara/icke låsbara däck.
  • lätt/komplicerad att fälla ihop

Hur hunna ska man veta vilken som är den absolut bästa? Kollar man forum så tycker ju alla olika, det är ungefär som att antingen är man Volvo eller så är man Saab.

Här är min favorit, som jag innerligt hoppas förblir min favorit även när jag ser den i verkligheten, det är en Easywalker sky i olivgrönt.


Liggdelen vill jag ha grön, men sen är frågan om sittdelen ska vara grön eller svart?




Här är vi nu

Vi har nu hunnit så långt som till v.21, vi har passerat halva tiden och kan börja räkna ner. Det känns underbart och bra mår jag också, ingen foglossning och illamåendet försvann i v.13. En liten kula har jag fått, kära sambon har gett mig ett nytt smeknamn: Kulan. Vet inte om det är så värst uppskattat... :)

Berättade för kollegorna förra veckan, några hade anat andra blev glatt överraskade. Känns skönt att det inte varit uppenbart. Men vad svårt det har varit att finna det "rätta" tillfället att berätta och hur berättar man? Så här såg det ut förra måndagen i bilen på vägen till jobbet. Kollergorna hämtar upp mig, jag hoppar in i bilen. Följande dialog utspelar sig:

Chauffören: God morgon!
Jag: Morrn morrn.
Chauffören: Hur är läget? Haft en bra skidresa? Nåt du vill berätta om?
Jag: Jo, det är bra. Vi hade det kanon och sen är jag gravid också :D

Där kickade vi igång veckan, kan man säga. Alla gratulerade och verkade genuint glada för min skull, vilket känns skönt. Nu är bara frågan hur man gör med eleverna, ska jag berätta och gå ut med det till föräldrarna? Känns som snacket på byn kommer rulla igång annars, kunde ju bespara dem deras spekulationer.

 

I know nothing...

Vi bildar familj

Goder afton

Vi har gått in i en ny fas i livet, vi har startat resan till det riktiga familjelivet. Den 22 Augusti är tanken att vårt bidrag till Sveriges framtid ska göra entré.

Här är den blivande mamman och pappan:



Och här är familjens hund:



Häng med på vägen!