En stor dag idag

Idag vände sig Nils från mage till rygg flera gånger. Det känns stort! Han såg först lite förvånad ut, andra gången blev han arg innan han kom runt :) Han har inte gillat att ligga på mage, så vi har inte lagt honom så, så mycket. Men nu, 11 veckor och 2 dagar gammal så vände han sig.

Annat som hänt sista tiden är att han vill sitta, inte halvligga i knät. Han vill väldigt gärna stå och tycker om att gå. Han har upptäckt sina händer sen en tid tillbaka, men nu har han hittat sina fötter också.

Det är helt underbart att upptäcka allt tillsammans med honom!


Vilken helg...

Den här helgen har varit som en enda berg-och dalbana. I fredags fick jag känna på hela mitt känsloregister, storgrät två gånger, blev livrädd, kände glädje och kärlek, blev arg och besviken. Idag skrattar jag åt eländet, det gjorde jag inte i fredags. Kan säga att dagen avslutades på akuten och en stelkrampsspruta rikare.

Idag har jag varit en sväng på Julitas julmarknad. Det var snabbt avklarat, kan jag säga. Så vansinnigt mycket folk! Fick iaf med mig det jag åkte dit för, en flaska glögg och en julkrans till ytterdörren.

Imorgon är det en ny vecka och jag hoppas den blir bättre än den gångna!


Möblering

I förrgår sa jag lita försiktigt till Darl att jag skulle vilja möblera om i huset, byta lite rum. Typ göra sovrum till kontor, kontor/tv-rum till sovrum och finrummet till Tv-rum. Jag trodde jag skulle behöva starta operation övertalning, men han gick med på det direkt. Igår kallade vi in mormorn att passa Nils medan vi flyttade möbler, det tog några timmar, men nu är alla möbler flyttade.

Nu ska vi (mattias) dra om lite kablar, sen kan vi ställa i ordning kontoret. En soffa blev överflödig, men den köpte brorsan rakt av. Ett soffbord och en tv-bänk blir nog till salu snart, vi ska bara känna efter ett par dagar till. Vi kommer behöva 2 nya skrivbord och kontorsstolar, en ny matta till vardagsrummet, i förlängningen fina stora garderober till sovrummet, kanske en mysig läsfåtölj? och möjligen en ny soffgrupp. Det är så härligt att förnya, det kostar pengar och det är svårt att ha projekt - jag vill få det perfekt direkt, men jag ser fram emot att få bitarna att falla på plats.

Jag kan nu konstatera att vi har ett mycket stort, ljust och luftigt sovrum med stor potential att bli en min oas, att bli ett rum där hela familjen ligger tillsammans i sängen och njuter helgerna. Vi kommer få ett kontor med plats för oss båda, med ordning och reda och sjukt snygga tapeter :), vi har fått ett vardagsrum som lever, som kommer användas dagligen istället för när vi bara får gäster.

Vi har numera att hus som vi lever och bor i till 100%.

Förvirrad?

Idag gick jag upp tidigt, lastade in mig och Nils i bilen med vagn och hela kittet. Kastade mig iväg till sjukhuset för återträff med föräldrarna som gick på samma föräldrautbildningen. Kom dit 10 min före utsatt tid, men tyckte ändå det var konstigt att det bara var jag där... Efter 20 minuters väntan gick jag och frågade om jag tagit fel på dag eller tid. Receptionisten hade ingen aning och efter 10 minuter letande efter nån som kunde svara, bestämde vi att jag skulle åka hem. Hon skulle ringa när hon fått klarhet i det hela, men hon trodde det var imorrn...

Nu sitter jag här i soffan, Nils ligger ute och sover. Jag borde med passa på att sova, men jag har så svårt att koppla av för jag vet aldrig hur länge han behagar sova. Jag får försöka njuta av den lugna stunden, men med den så kommer suget efter fika. Som väl är så har vi inget fika hemma, det närmaste sött jag kan komma är russin och det är jag inte sugen på just nu :)

Summa summarum: Kanske blir det återträff imorrn...

Drömstövlarna

För ett par år sedan såg jag ett par sjukt snygga stövlar i en blogg. Började direkt letandet efter dem, men fann dem ingenstans. Härom dagen såg jag dem återigen i en annan blogg och fick tillbaka längtan efter dessa. Så jag googlade återigen efter dem och hittade dem på Heppo.se. Det fanns endast ett par kvar och de var i min storlek. Det måste ju vara ödet? Jag klickade hem dem och nu ligger de på ICA och väntar på att bli hämtade. Jag vet dock inte om jag kommer våga prova, för jag har verkligen INTE råd att köpa! Jag försöker komma på sätt att få råd, har bl.a. frågat om inte mamma och pappa kan tänka sig att ge mig en förtidig julklapp i form av ett bidrag. Sen tänkte jag kanske att Mattias ville ge mig en del av dessa i förlossningspresent ;) Nu har ju vi delad ekonomi, så det blir ju indirekt jag som ger dem till mig själv :D

Här är de iaf, ett par Timberland 14 inch Premium:




Status

Nils 2 månader och 1 vecka: 63,5 cm + 5340 gr = Lååååång och smaaal bebis

Barnvaggare

På onsdagar kommer min underbara vän och tittar på Bonde söker fru med mig. Det är mysigt att ha minst en dag i veckan som vi ses. En bonus som kommer med hennes besök är att hon blivit min förste vaggare :) När Nils tjurar ihop så står Madde och vaggar honom. Jag tror det är en Win, Win, win situation, Madde får motion, jag får två fria händer och Nils blir lugn och avslappnad :)


Matstund

Ofta när jag ammar så har Nils sina små söta händer där han finner min bara hud. Många gånger "hänger" han i mitt halsband (tänk att hans små fingrar får plats bredvid varandra i ringen).


Egen tid

Jag förstår att ni alla är nyfikna på vad jag gjorde på min fria tid :)

Jag började med att röja upp i köket... Därefter åt jag frukost och bläddrade igenom ett magasin. Därefter en dusch och rakning av ben. Tätt följt av damning av vardagsrummet och sen dammsög jag hallen och köket.

Vad kan vi dra för slutsats av detta? Jo, att jag har väldigt svårt att låta hemmet vara och bara vara självisk.


Gymma?

Idag kom Mattias kusin på besök, med sig hade han Nils syssling. Av henne får Nils låna ett gym som han kan ha framför/över babysittern.

Han provsatt i en kvart och var mycket nöjd.


Utvilad

Nils hörde min bön om att få sova i natt. Han gav mig 4+2,5+2,5 timmars sammanhängande sömn. Jag kan inte klaga på det, jag känner mig utvilad.

Jag och älskling gjorde igår en deal att han skulle gå ut och gå med Nils nu så jag fick sova vidare. Men nu blir det en stund av den förbjudna ensamma tiden i stället. Varför får man inte erkänna och/eller säga att man är i behov av att vara själv en stund? Jag har varit själv i 27 år, det vore väl konstigt om behovet upphörde bara för att Nils kom till världen.

Nu är bara frågan vad jag ska göra. Duscha och raka benen står högt på listan. Äta frukost i lugn och ro. Jag ska försöka att INTE plocka här hemma :)

Nu göra i ordning bebisen för promenad i solen! Återkommer med vad jag gjorde min ensamma timme :)


Helg

Den här helgen startade bra igår, fikabesök av bästa kollegan som sen övergick till middagsbesök. Många trevliga timmar med snack blev det.

Eftermiddagen idag har spenderats i en soffa på mitt och Maddes stammishak. Nu har jag bestämt mig för att spendera resten av dagen/kvällen i soffan. Jag är TRÖTT. Tänker äta popcorn och dricka cola.

Har inte sovit middag på hela veckan. Inte helt lätt att få till med en liten kille som väldigt ogärna vill sova på dagarna. Han slumrar gärna i vagnen när vi är ute och går, men vaknar när vi kommer hem och det hjälper ju inte min sömnbrist - tyvärr.

Idag hann jag med att måla naglarna röda, det har jag inte gjort på evigheter. Vilket lyft, känner mig så fin :)


2 månader!

Idag är det Nils 2 månadersdag. Helt otroligt vad det har gått fort och som han har utvecklats. Han bjuder på massor joller, leenden och skratt.

Han har vuxit 9 cm. och gått upp 1310 gr. Det är en lång och smal kille, som fortfarande kan ha stl. 56 utan problem (eller ja, byxorna börjar bli korta).

Imorrn åker vi till gammelmorfar i Västerås. Han kommer nog tycka att barnbarnsbarnet har vuxit MASSOR :)

Nu hoppas vi Nils vill sova, för det vill mamman. Natti natti!


Gubben

Idag var vi en runda på stab, vi skulle köpa en mössa till Nils. Hem kom vi med 3 pyjamaser, byxor, väst, 2 bodys, strumpor och en mössa :) Väl hemma hade vi en liten photoshoot med Nils. Resultatet blev bland annat dessa


Test

Test


Blottas

Är det inte märkligt hur man kan översköljas av känslor. Idag har jag blivit översköljd med ensamhetskänslan. Trots att jag har min familj och stora delar av min släkt i samma stad och en del vänner, så känner jag mig ensam.

Jag tror det är känslan av att inte ha några mammavänner som är värst. Jag hade en bild av att jag skulle träffa mammor på föräldrautbildningen, men där fanns bara 2 st., nu hoppas jag på babymassagen på BVC, men nånting säger mig att jag inte kommer finna några likasinnade där. Har jag valt fel BVC? Borde jag byta? Men vi trivs ju med vår sköterska... Babysång och öppna förskolan, när börjar man med sånt? Jag ogillar att komma själv till nya platser, där kommer min osäkra sida fram, jag blir så blyg eller introvert. Konstigt, jag som (för många) framstår som öppen och oblyg. Jag behöver moraliska stöd :)

Äsch, Nils är 7,5 vecka, det kanske inte är någon brådska. Nils kanske inte har så stort utbyte av andra bebisar än :)


Tredje gången gillt

Då var det åter dags att börja en viktresa. Hade redan innan Nils föddes bestämt att idag var dagen då frosseriet skulle upphöra. Det känns faktiskt skönt att få komma igång igen. När allt kommer omkring så mår jag bäst med bra rutiner. Morgondagen är planerad med kost och motion, får INTE glömma att dricka vatten - det är A och O för att gå ner i vikt.

Målet är att gå ner 20-25 kg på 35 veckor. Då ska jag vara brudtärna på ett stort bröllop. Då ska jag vara i mitt livs bästa form. Bröllopet är den ytliga anledningen. Den riktiga och långsiktiga anledningen är för att jag ska vara den bästa mamman till Nils. Den som orkar hänga med i hans tempo och hitta på bus. Den som orkar och vill leka, gå i skogen och allt som han vill göra. Jag vill inte vara mamman som tittar på, som inte orkar eller kan. Detta är ett löfte till Nils!

God natt!


Rekord

Häromdagen kickade jag tillas ass i Wordfeud. Jag slog även personligt rekord med 117 p. på ett ord och 564 p. totalt. :)