En dag på (vid) sjön

Klockan ringde tidigt imorse och strax före klockan 10.00 var vi på plats på klippan. Då hade vi snurrat runt en del, eftersom att den bästa platsen var upptagen och jag inte visste vad min kropp klarade av att bestiga.

 

Här ligger båten väl förtöjd och tömd på all packning

Ett par svullna fötter på en klippa...

 

Det har varit en skön dag, det har fläktat ordentligt hela dagen. Så mitt gravida jag har inte klagat på värmen en enda gång. Har naturligtvis bränt mig idag, första riktiga solar-dagen, men inte om magen för den har varit övertäckt med en handduk hela dagen.


Sunny day

Idag har det varit hett, hett, hett! Detta till trots har jag fått en hel del uträttat; tvättat 3 maskiner och bakat ytterligare en långpannekaka som nu ligger i frysen. Ett dopp i poolen har det också blivit, skönt att ha den.

Bjuder på ett litet bildbevis att poolen används

Imorrn byter vi dock ut den mot en dag på sjön. Det blir en premiärtur med "nya" båten, hoppas bara att vi hittar en bra plats att ligga på. Jag är ju inte helt smidig i kroppen just för tillfället, hade jag inte haft en liten släng av foglossning så hade nog det mesta gått bra. Matsäcken är redan förberedd, det är ju det viktigaste när man ska på utflykt, och klockan står på tidigt.

Imorrnkväll börjar vi (läs Mattias) gräva ur på framsidan så att vi (läs Mattias och svärfar) kan lägga marksten och få det färdigt inför bebisens ankomst. Jag vet att det kommer bli superbra! Måste börja jakten på spaljén som ska skärma av mot grannen också.

Nu är det nattnatt!

Guntorp

Har spenderat de senaste fyra nätterna och tre dagarna i Guntorp, Slöinge, Halland :) Vi har haft det så himla mysigt och bra. Inte känt att vi gått varandra på nerverna en endaste gång, vilket annars brukar komma smygande efter ett par dagar. Vädret har inte varit det allra bästa, men det har liksom inte gjort något. Jag har njutit i fulla drag av de fina vidderna, ängar och åkrar i flera nyanser av grönt, så långt ögat kan nå. Vi har ätit gott, spelat spel, tittat på film och bara umgåtts. Det var precis vad jag behövde!

Innan vi åkte ner fick vi veta att värdparet skulle gifta sig nästa vår, vilken lycka och vilket romantiskt frieri sen då. Väl nere fick jag även frågan om jag ville göra bruden den äran att vara brudtärna. Inte ett öga torrt, det känns så ärofyllt att få vara brudtärna. Jag ska ta min roll på fullaste allvar och har redan nu börjat googla på vad som förväntas av en tärna. Och det visar sig att den viktigaste uppgiften är att ordna med möhippan och hålla ett tal under middagen. Det känns ju redan nu pirrigt :) Det är inget liiitet bröllop, närmare 80 gäster beräknas närvara...

När vi kom hem idag blev det till att packa upp, veckohandla och sen tog jag faktiskt mitt första dopp i vår lilla pool. Det var riktigt skönt när jag väl kom ner, där kommer jag trivas varma dagar. Luta huvudet mot poolkanten och läsa en bok :) Nu är sängen renbäddad, familjen nyduschad och jag tror vi alla längtar lika mycket efter att få sova i vår egen säng.

När det kommer till graviditeten så klev jag in i vecka 33 idag och jag mår fortfarande bra. Men visst börjar det bli tyngre med magen och jag är tröttare.

Nu ska jag äta vattenmelon och slappa en stund innan sängen kallar.

En helt vanlig onsdag

Idag har jag vaknat tidigt, det funkar inte att Mattias jobbar dag. Jag kan verkligen inte somna om efter att hans klocka har ringt. Så förmiddagen ägnade jag åt att tvätta, det är skönt när man kan hänga tvätten ute så det torkar lite snabbare. Idag har det dock varit ett evigt passande då det har varit solsken, skurar, solsken, skurar = fram och tillbaka med tvättställningen.

Jag har bakat kärleksmums, mockarutor, snoddas (kärt barn har många namn). Så nu ligger det en låda i frysen. Det är mitt första bidrag till att fylla frysen med fikabröd inför allt besök som lär vallfärda hit när bebisen är född. Det är riktigt smidigt att göra Långpanne-kakor, det blir många bitar och är lättbakat. Om det är dåligt väder nästa vecka så blir det till att baka massor med bullar, jag har nämligen jäst som måste bli använd.

Jag har även hunnit damma hela huset, så jag bara behöver dammsuga och skura toaletten imorrn. Jag tillhör nämligen den skaran som vill lämna hemmet i toppskick, för att få uppleva den underbara känslan att komma hem till ett nystädat hus, när jag har varit på semester. Det är det värsta jag vet att komma hem till röra och smuts! Imorrn åker vi nämligen till våra älskade vänner i Slöinge (utanför Falkenberg) och ska fira midsommar.

Idag har vi även varit hos barnmorskan, jag följer min kurva alldeles perfekt, bebisen ligger med huvudet neråt men är inte fixerad, hjärtat slog som det skulle, mitt blodtryck håller sig fint, likaså mitt blodsocker. Barnmorskan hade bara positiva saker att säga, så jag gick återigen därifrån på lätta fötter. Det glädjer mig även att hon inte tjatar om vikten, hon peppar mig till att inte tänka på den alls. Och det känns skönt, för hur det än är så gnager det i bakhuvudet så fort jag äter något "olämpligt".

Det här med att vara ledig är ju ett intressant fenomen, jag har nu varit ledig från jobbet i exakt en vecka. Och jag har känt mig ledig EN dag, vad beror det på? Att jag har haft saker på agendan varenda dag, eller att jag inte har legat i soffan en hel dag. Jag vet inte riktigt, men det känns som om jag har haft fullt upp hela tiden. Hoppas på bättring när vi kommer hem, men det är klart, då ska vi väl börja måla fasaden och gräva ur och stenlägga på framsidan... Det tar aldrig slut :)

Men nu ligger jag i soffan med mysbyxor och stödstrumpor på, nu är det vila som gäller!


Barnrummet

Här finns lite bilder på barnrummet som nästintill är klart. Saknar gardiner, blommor och det sista piffet. Sen ska saker och ting ner i byrån och de risiga blommorna som står i skötbordet ska slängas.

Bebiskläder

Detta är vad vi har i nuläget:


Stl 50:
2 bodys
2 par byxor
1 Cardigan

Stl. 56
3 bodys
3 pyjamaser
4 par byxor
3 par strumpor
1 Cardigan

Stl. 62
3 bodys
2 par byxor
2 mössor


Är ju jättesvårt att veta hur mycket man behöver ha i stl 50 + 56, vet ju inte hur stor ungen är när den kommer ut. Jag kunde aldrig ha stl 50 när jag föddes, så stor var jag :) Ni proffs därute, vad behöver jag komplettera med i klädväg så vi klarar oss precis i starten?


Dagens

Dagens sköna: Kom hem med massa nödvändigheter till barnrummet = massor med grejer avbockade från den lååånga listan.

Dagens osköna: När bebis ska knöla in sig och sparka innanför revbenen + foglossning och ischias.

Nattsärken

Klockan är 17.45, det är fredag och jag går fortfarande runt i min pyjamas :) Det betyder dock inte att jag har legat i soffan och slöat precis hela dagen. Nej nej, jag har putsat fönster och kokat sylt på några liter av jordgubbarna jag köpte igår. Nu återstår det bara en stor burk med jordgubbar och dessa planerar jag att äta till kvällsgottis ikväll, frukost samt kvällsgottis imorrn med :)

Nu ska jag nog hoppa ur nattsärken och i myskläderna. MMorgan ska lämnas till mamma och pappa, för imorrn blir det ÄNTLIGEN ett besök på IKEA med svärmor. Mattias den stackaren, han jobbar låååångdag imorrn.

Om jag inte är helt slut när jag kommer hem imorrn, blir det nog till att montera spjälsängen och möblera i ordning i barnrummet. För det är, efter x antal månader, äntligen färdigt! Det väntar bara på säng, matta, gardiner och lampa. Och det ska det få imorrn!



Jordgubbar

Jordgubbar

15 L. jordgubbar till en havande kvinna :) Jag kan äta precis hur många som helst. Jag skulle kunna äta det till frukost, mellis, lunch, mellis och middag. Av några liter har jag gjort kräm, den verkar dock inte vilja tjockna... Imorrn ska jag göra lite sylt! Resten ska jag äta upp!


Veterinären

Nu har jag lämnat honom, jag var på väg att börja gråta 100 ggr innan de kom och hämtade honom. Lyckades hålla tillbaka tårarna, men så fort jag satte mig i bilen så började jag stortjuta! Nu är det en låååång väntan innan jag får åka och hämta honom i eftermiddag.

Återkommer med rapport :)

Profylax

Ikväll var vi på andra profylaxträffen, det är lärorikt. Jag tror vi kommer ha nytta av det under förlossningen. Idag gick vi igenom en massa massageställningar/grepp som kan underlätta vid värkarbetet. Det känns som att jag och Mattias kommer vara ett himla bra team när det väl är dags, jag litar på honom till 100%, han kommer stötta mig på ett jättebra sätt.

I övrigt har dagen varit ganska så intetsägande, plockat här hemma och sovit middag :)

Imorrn är det dags för Morgan att besöka tandläkaren och tyvärr föll det på min lott att lämna honom. Det kommer inte bli lätt, jag kommer gråta. Lämna iväg honom till främlingar, han kommer ju inte vilja gå med dem. Så ska de söva honom, usch, han kommer vara så rädd. Sen ska jag hämta honom och då kommer han säkert vara alldeles medtagen. Mammas lilla älsklingsvovve!




Sommarlov

Nu har jag gått på sommarlov, som sedan kommer övergå till mammaledighet. Det innebär att jag inte kommer att jobba på drygt ett år, det kan jag inte ens föreställa mig. Jag har inte haft sommarlov sedan jag gick i 9:an och det är 11 år sedan. Jag har knegat på varenda sommar och nu helt plötsligt ska jag vara ledig en hel sommar. Tanken känns svindlande, lockande och skrämmande. Jag har en vision över hur jag vill att sommaren ska se ut, men något säger mig att det kommer komma en period där jag är så rastlös att jag kommer driva Mattias till vansinne :)

Det här är vad jag vill göra:
  • Baka massor bullar, kakor, matbröd
  • Rensa bland massor av papper och organisera
  • Läsa massor med böcker
  • Njuta i skuggan och ta ett dopp i poolen då och då
  • Umgås med nära och kära
  • Ha grillkvällar med vänner och bekanta
Det bör inte vara en omöjlighet, när det är regn så bakar jag och organiserar. När det är sol så läser jag böcker i skuggan.

Det kändes lite vemodigt idag, att städa ur klassrummet, undanröja alla tecken på att jag huserat där ett helt läsår. Än mer definitivt blev det när jag lämnade tillbaka nycklarna och larmkortet. Imorrn måste jag dock åka ut dit igen, glömde helt att lämna tillbaka en viktig bok. Men det gör ingenting, för då får jag fika en sista gång med kollegorna!


Sommaren är räddad!

img_1230 (MMS)

Genast kändes det som att sommaren blev lite lättare att överleva.


Beach 2011

Idag blev det en tur ut till Beckers för solning. Innan avfärd började paniken krypa på, vad ska jag ha på mig? Baddräkt eller bikini? Har köpt en ny baddräkt för gravida, som jag tycker är helt okej. Min kära sambo delade dock inte denna åsikt. Han sa inte ett ord när baddräkten åkte på, när jag sen kom ner för trappen med bikini på och frågar vilket som är bäst. DÅ säger han bikinin, varpå jag frågar varför? Hans svar var ärligt och löd som följer: Baddräkten får dig att se 10 år äldre ut! Hahaha! Jag tycker det är såå kul! Till saken hör att jag inte känner mig ett dugg bekväm i något av det, så han får gärna bestämma.

Det blev inte så mycket solande ändå, det blir ju så nedrans varmt. Jag njöt i skuggan från trädkronorna. Jag blev dock varse att mitt bäcken inte klarar av att ligga platt på rygg på ett täcke. Det bara krasade, knakade och sprakade. Sidoläge går finfint. Så till nästa gång MÅSTE jag ta med mig en brassestol, men då lär väl min ischias göra sig påmind :)



Nu hopp in i duschen, imorrn vankas det jobb igen!

Tryter

Fantasin min, den tryter. Jag har vid flera tillfällen loggat in för att skriva inlägg, för att det var några dagar sedan. Men jag kan inte för allt i världen komma på vad jag ska skriva om.

Har långledigt just nu, fem dagars ledighet totalt, men bara en dag återstår. Jag har varit LEDIG, ingen stress, ingen press. I torsdags kom Ängelen med man och barn, det var otroligt mysigt och väldigt längesen vi sist. Det blev smaskig grillmiddag, chips och godis framför en riktigt bra film - Limitless. Det var spännande att ha en 6-månaders sovandes vägg i vägg. Jag trodde lilla vovven skulle vakna av ljuden och bli oroligt, men det bekom honom inte. Det var en annan som vaknade till några gånger, men det gav ju bara en känsla av hur det kommer bli för oss om en inte allt för lång framtid. På fredagen njöt vi av en lång och god frukost, njöt av att vara lediga.

Igår var det nog värmerekord tror jag, det var så varmt så jag höllt på att smälta bort. Det gav mig en liten känsla av hur denna sommar kan komma att påverka mitt gravida jag. På eftermiddagen kom Jennie, Marcus och lilla Lova på fika. Det var mycket trevligt, fick lite bebisgos. De är ju så rara de små liven. Men jag kan inte hjälpa att jag får lite panik när de sätter igång och gråter. Då snurrar tankarna igång rejält; hur ska jag klara av det här? Vad gör man om bebisen inte lugnar sig? Tänk om mitt tålamod inte räcker till? Självklart kommer jag klara av det och självklart kommer tålamodet tryta, men jag är ju inte själv i det här. Mattias finns ju vid min sida och det känns tryggt.

Idag skulle jag haft Madde och Maja på fika, men efter en dålig natt så ställde jag in. Jag har gjort NOLL knop idag, slumrat till i soffan, i solstolen, i soffan igen. Skönt!

Imorrn blir det ev. en sväng till Beckers, kolla in båten och sola lite. Eller jag kommer nog ligga i skuggan och äta glass...

I övrigt kliver jag in i vecka 30 imorrn, då kan nedräkningen börja på allvar. Om 10 veckor (förhoppningsvis tidigare/ i värsta fall senare)  så har vi en liten bebis. Undrar så vad det är för goding som gömmer sig därinne, vad den kommer ha för personlighet, temperament, hårfärg, ögonfärg, vad kommer vi få för relation osv. Jag har ju redan hunnit fundera över vad bebisen kommer utbilda sig till, vad kommer den vilja göra med sitt liv. Det är ju sånt som tiden får visa, enda saken som är säker är att det kommer vara ett väldigt älskat barn!