Dagens outfit

Idag har jag och Nils varit på stan och strosat runt med tant Anna. Då blev det den finaste fredagsoutfiten, bestående av gubbkeps från H&M, kofta med armbågslappar från Lindex och jeans från pappans kusinbarn. Nils har trivts jättebra i sina kläder :)

Nu är det fredagsmys för hela slanten!


Härliga höst

Idag blev det djulörundan i den helt underbara höstsolen. Riktig sommarvärme, om än lite kyligare i skuggan.


Pingu

Mitt lilla hjärta börjar uppskatta sin Sängmobil med Pingu allt mer. Är han lite kinkig och lägger honom under den så lyser han genast upp.


Nattinatti

När farfar ska få sitt barnbarnsbarn att sova middag, då ser det ut såhär. Lilla snuttenallen över hela ansiktet :)


Äntligen

Nu har äntligen blogg-appen kommit till iphone. Har (faktiskt) väntat på den länge. Detta är mitt första försök att använda den. Nu när Nils finns i mitt liv, finns mindre tid till att sitta framför datorn, surfar på mobilen och mms-blogga har inte fungerat något bra för mig.

Provar att bifoga en bild också. På Nils i sin nya overall. Den matchar filten från Elodie Details :)


Djulörundan

Jag är lycklig, gick första Djulörundan idag, första gången sen i februari. Och det gick mycket bättre än jag trodde det skulle göra (är ju inte helt återställd efter graviditet och förlossning). Jag trodde det skulle ta mycket längre tid än det gjorde också, men vi knatade visst på ganska bra med barnvagn och hund.

Nu sitter jag i kö till försäkringskassan, det går undan ;) Bestämde mig just för att lägga in deras nummer i mobilen, har en känsla av att det kommer bli en del samtal dit under den här föräldrarledigheten. Men jag är mycket positiv till deras bemötande och hjälp hittintills.

Nu blir det lunch, sen en sväng till Ingvaldstorp, det ska inhandlas höst blommor till både utsidan och insidan. Jag längtar! Sen tror jag att jag måste flirta med sambon om en shoppingtur på Maxi, de har ju fått in massor fint såg jag i reklambladet. Frukostskålar för 10:-, tabletter som skulle matcha jättefint i vardagsrummet på matsalsbordet och sen vill jag väldigt gärna ha en traktörpanna :)

Tjipp och Hej!

Skrutten

Min lilla skrutt däckade precis i soffan, på mysigaste fällen.

Jag är kär i min son!


Parenthood (läses på egen risk)

Nedan följer en text om hur jag upplevt första månaden som mamma. Ni som inte har barn och vill ha barn får läsa på egen risk ;)

Efter en månad som mamma kan jag konstatera att jag inte var förberedd på vad livet som mamma till en nyfödd skulle komma att innebära. Det har varit tuffare än jag trodde, långt ifrån så rosaskimrande som många mammor fått det att verka. Igår när min lille gosse hade varit vaken från 15.00-00.30 (med undantag för ett par mikropauser) så kände jag mig otroligt trött och bad till högre makter att han skulle somna NU. Förra veckan när vi några nätter i rad var vakna mellan 02.30-06.00 så grät jag av utmattning. När jag sedan vaknade var jag på så dåligt humör att jag inte orkade ta morgonrutinerna med min son, utan jag kastade mig i duschen för att få en paus och tid för återhämtning. Trots detta är det extremt få dagar jag känt bristen av sammanhängande sömn, det är nog inte det som gör mig trött. Det är att jag aldrig får vara ifred. Att göra mina egna mackor är en lyx, att äta en middag utan gossen hängandes vid bröstet är lyx, att skura toaletten är lyx, att städa upp i köket är lyx, att hinna med ett blogginlägg är lyx. Det är så mycket som jag ser som lyx nuförtiden som jag gärna undvek förut. Men jag måste tillägga att Mattias har varit helt underbar som har städat köket, gjort mina mackor, lagat all mat (och skurit upp den på tallriken så jag kunnat äta med en hand, så att vi kunnat äta samtidigt), städat huset, gått alla promenader med hunden, veckohandlat osv. under den här månaden som han har varit hemma.

I natt ska han jobba för första gången sedan Nils föddes. Jag har insett att det är väldigt många timmar som jag ska ta hand om Nils alldeles själv, ca. 20 timmar varje nattpass han jobbar. Men jag hoppas att det för med sig bättre "rutiner" för mig och Nils, att vi hittar någon form av samspel. Jag är däremot rädd att bristen på sömn kommer bli mer uppenbar. Men det återstår att se :) Däremot vill jag inte att han ska jobba dagtid, för det skulle nog vara ännu värre, då det är 12-timmars pass som gäller på hans jobb. Det positiva i kråksången är att han aldrig jobbar 5 dagar i rad.

Jag kan sammanfatta det hela som otroligt omtumlande! Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att det skulle vara och kännas som det gör. För ett kontrollfreak som jag, har det varit en tuff månad. Jag har fått jobba massor med mig själv. Att acceptera att inte få ett smack gjort på en dag, är/har varit jobbigt. Att acceptera att någon annan liten minimänniska är så absolut beroende av mig och bara mig, är överväldigande på både gott och ont.

Jag tänker inte avsluta med hur stor kärleken är och allt det där... Däremot ser jag fram emot att lära känna Nils och se honom växa och bli den mest fantastiska Nils, som bara han kan vara.


12 September, en dag att fira

Igår var Nils på sin första fotbollsmatch, morbror coachar damerna i div. 3


Är han inte världens sötaste unge, så säg :)

Idag fyller Nils 1 månad. Det har vi firat genom att ta med honom för att storhandla för allra första gången. Där fick han nya nappar och supermjuka tvättlappar :)

Jag och Mattias firar 2-årig förlovningsdag idag, det gör vi med chips framför Ensam mamma söker och Hollywoodfruarna :)

Min älskade kusin och hennes Daniel firar 1-årig bröllopsdag idag. Skickar ett litet grattis till dem! :)

Hooked

 

Jag är fast i Wordfeud-träsket. Det är så himla kul, om än förskräckligt vanebildande. Men det är perfekt tidsfördriv när jag ammar, vilket jag gör flera timmar om dagen. Jag rekommenderar er att KÖPA (finns gratis, med massor reklam) den appen, det är värt varenda krona.


Gåvor

När man föds, så vallfärdar nära och kära för att beskåda underverket och med sig har alla gåvor. Detta är ett litet axplock av vad Nils har fått

På bilden kan vi se:

9 st bodys (randigt är populärt ;))

8 par byxor i härliga färger

Ett stycke nalleoverall

En luvtröja samt en cardigan

 

Nils har självklart fått 1000 miljoner andra saker, särkskilt från sin farmor och farfar + mormor och morfar (jag tror det är något speciellt med första barnbarnet). Och vi är så otroligt tacksamma för allt fint vi har fått!


Uppdatering med Nils


Här ligger lille Nils i sin vagn, på lammfällen han fått av gammelmorfar. Han sover så mycket bättre med den i vagnen.


Nils provsitter babysittern som han fått av mormor och morfar, det går bra i ca. 5 minuter. Men på de minutrarna hinner mamman massor :)



Här är vi ute på Nils första långresa, till Nyköping. Se så duktig han är på att hålla i sin egen napp ;)
'


Mamman och Nils tittar på när pappan klipper gräset och buskarna.

 

Världens sötaste unge, lite lätt vindögd :)