6170 gram kärlek

Jag älskar den här busrumpan :)


Läsa tidningen

Idag har Nils läst tidningen för första gången :)

 

 

 

 


Sömn

Jippi. Nils har bara ätit EN gång i natt, men vaknat tre, för i stoppning av napp och lugna flygande armar. Jag är i chock, han åt 03.30 (klarade sig utan mat i 7 h) och sen sov vi till 8.20!! Älskade unge, säg att det är din nya vana :) Utvilad var ordet!


Nattning

Efter två timmars vaggande, hyschande, pyschande osv. så sover han äntligen i min famn. Nu ska jag bara våga lägga ner han i sin säng. Ibland tar det tid att komma till ro, trots enorm trötthet.

Trodde det var först i tonåren som barnen ville vara vakna senare än sina föräldrar :)


Stora stolen

Igår var vi bortbjudna på glöggmys. Då hade en annan familj med sig en matstol. Vi provade att sätta Nils i den och han blev jättenöjd. Vi vet att tomten köpt en, så nu hoppas vi tomten kommer tidigare, typ idag :)

En liten bild


Sovmorgon?

Gossebarnet sover och mamman är vaken och har så varit i snart en timme. Kan liksom inte sova när det ligger en miniperson bredvid som "slåss och sparkas". Men blotta tanken på att jag hade haft chansen att sova till 9.30 räcker för mig :)


Tugga, tugga

Nils vill gnaga på ALLT. Idag fick han smaka på bordet.

 

 

 

 

När han inte fick tugga på bordet mer, så blev han jättearg och vägrade släppa bordsbenen :D

 

 

 

 


Flickvännen

Idag har Nils haft besök av sin flickvän. Vi mammor höll oss i bakgrunden och lät turturduvorna vara i fred :) Tack för en mysig förmiddag, det gör vi gärna om!

 

 


Gnälligt

Varför är Nils gnällig 8 av 10 kvällar? Det känns så tråkigt och svårt. Gnällig och mammig är nog mer rätt. Och det är att han känns mammig som känns svårt. Att ordna med barnvakt (framförallt kvällstid) känns läskigt, jag vill inte att han ska gråta sig så slut så att han därför somnar.

Går mammigheten över? Är det en fas? Vad kan jag göra åt det? Blir lätt att jag tar den lätta vägen: "jag kan ta honom, det är lika bra, så slutar han gråta". Jag vill inte vara sån, jag vill vara mer avslappnad. Men det är jobbigt att höra sitt hjärta gråta :(


Nils

Fotokavalkad på Nils

 

 

 

 

 

 


Världens mysigaste kväll

Denna kvällen kommer gå till historien som en av de mest mysigaste kvällarna sen Nils kom till världen. Han har varit på sånt otroligt fint humör hela kvällen. Vi har gosat, skrattat, lekt, läst bok, snuttat på fingrar och bara haft det så underbart. Låter så rosa fluffigt, men det har verkligen varit rosa fluffigt ikväll :) Mattias har till och med hunnit fånga några av guldstunderna på bild och det känns så lyxigt att kunna titta tillbaka och minnas känslan.


Sällsynt

Igår var jag så lycklig över att Nils somnade efter 20.00, jag stoppade ner honom i hans säng 20.30. Jag tittade på Så mycket bättre och åt en liten påse med ostbågar. När det var slut hoppade jag i säng och somnade strax efter 22 för att vakna 00.30 första gången, sen 01.30 för amning, sen vaknade vi 05.00 för amning och lek(!!), slumrade en stund efter 06-07 sen var det uppstigning som gällde. Det har aldrig hänt förut, att Nils verkligen vaknat till och tyckt det varit morgon kl.05 och jag förstår att det är vanligt förekommande för en del, men jag var låååångt ifrån redo att vakna då.

Nu hoppas jag Nils är redo att sova middag om en stund, för det är jag och annars blir det en så väldigt lång dag. Enda kruxet är att han helst somnar under en promenad och det är jag inte redo för ännu... Wish me luck!

Men vad har vi då lärt oss av detta? Att Nils inte får somna 20.00 ;)

Helgen

Det här är Mattias jobbhelg, de helgerna kommer alldeles för ofta. Nu fick jag en känsla av att jag skrivit om detta nyligen, men strunt samma. Det är ju fortfarande lika tråkigt att vara "själv" på helgerna.

Igår var en skön dag, Nils & jag gick prommis med Sara & Milton, blev dit bjudna på fika på eftermiddagen, kvällen spenderades hos mamma & pappa där det bjöds på räkmackor.

Idag har Nils & jag hälsat på hos min farmor & farfar och gått långpromenad på eftermiddagen. Kvällen spenderar jag & Nils själva i soffan framför Så mycket bättre.

Imorrn går vi långpromenad till (och från) svärföräldrarna och spenderar några timmar där. Det är verkligen skönt att gå dit man ska. Jag känner inte att jag måste "powerwalka", jag går hellre längre, i vanlig fart och verkligen njuter av det. Kan komma på mig själv med att ha utökat rundan jag planerat in från början.

Slänger med en bild jag tog på eftermiddagens promenad.

 

 


Ett vikt(igt) inlägg

Imorse tog jag mod till mig och klev upp på vågen här hemma, den gav mig det glädjande resultatet att jag tappat 15,1 kg av de 20 kg som jag gick upp under graviditeten. Det känns riktigt bra, det gjorde beslutet att kämpa på med amningen mycket lättare.

Nu ger vi oss ut på en promenad, för att handla lördagsgottis ;)


Tre generationer

I eftermiddag hälsade vi på hos (Nils) farmor och farfar. Han tycker om sin farfar, men jag tror farfar tycker om sitt barnbarn massor med mera :)

 

 

 


Fingrar

Nils älskar att tugga på knogarna, han ser helt gaaalen ut :)

 

 


There's a first for everything

Hjärtat somnade i gymet. Inte visste jag att han var så trött.


Feber

Min lilla älsklingsbebis har fått feber (för allra första gången) efter vaccinationen. Han är alldeles varm och vill vara nära. Jag ställer in mig på en vaken natt, känns som han har svårt att komma till ro.

Nu håller vi tummarna att det är borta när vi vaknar imorrn.


Vaccin

Idag fick Nils sina två första vaccinsprutor. Jag kände mig vid ganska gott mod sekunderna innan de stack honom. Men i samma sekund som det gick upp för honom att något obehagligt hände, samma sekund vällde tårarna fram i mina ögon. Fy tusan vad jobbigt att se och höra honom bli ledsen på det sättet. En helt annan sorts gråt. När det var klart och han kom upp i min famn, så byttes den gråten ut mot arg-gråten. Då visade han minsann att man inte får göra sånt där dumt mot honom. Min lilla skatt! Men nu dröjer det 2 månader till nästa gång.

Nu inväntar vi ev. reaktion på vaccinet. Hoppas vi kommer undan lindrigt.


Napping

Idag fick Nils nya nappar. De ser en aning stora ut till hans lilla ansikte :)


Grått

Nu börjar jag tröttna på detta mörker. Måste det vara disigt flera dagar i rad. Det hjälper verkligen inte en redan trött mamma. Igår sades det på vädret att dimman skulle lätta och det skulle vara solsken idag...

Vi har haft en mysig eftermiddag med besök av goda vänner. Tänk att vi träffar vännerna från Nyköping oftare än de som bor i stan, är inte det lite konstigt? Men det har såklart sina förklaringar.

Imorrn är det Farsdag, våra pappor kommer på mat (mammorna med, såklart). Det blir Mattias första Farsdag, blir spännande att se om Nils har köpt nåt till sin pappa :)

Slänger in en bild på vår nya matta, som Nils gillar att titta på.


Myser

Nils sitter och myser med bästaste morbrorn


Nya bilder

Dräggelpojken

Lilla skatten

Tuggpojken och ruffsmamman


Drömmar

Ibland kan jag komma på mig själv med att tänka "Undrar när de kommer och hämtar Nils? Hur länge kommer vi få behålla honom?" Lite som om han vore till låns. Jag måste poängtera att det inte är några önskedrömmar, snarare mardrömmar. Det känns så ovant/märkligt/konstigt/otroligt att han är här för att stanna. Det är svårt att förstå att han verkligen är våran och att han så kommer vara resten av mitt liv.

Jag kan ofta fantisera om hur jag vill att hans liv ska se ut, hur jag "planerar" för hans framtid, för att han ska få de allra bästa förutsättningarna för att leva ett gott och lyckligt liv. Jag ser fram emot allt vi har framför oss, att upptäcka världen med honom. Jag vet att jag kommer överösa honom med kärlek, kan redan nu höra han säga: Morsan, sluta. Du är sjukt/fett pinsam! När jag vill pussa och krama på honom och säga att jag älskar honom inför hans kompisgäng, innan de drar iväg på sina mopeder :)

Men just nu vill jag stanna tiden, jag tycker han är helt underbar i det här stadiet och har ingen brådska till framtiden.

Tröttattack

Imorse vaknade vi vid 7, låg kvar i sängen och myste och drog oss. Nils passade på att bajsa. Efter en stund så blev han lite gnällig och sen hux flux så somnade han mot mig. Hur mysigt? Såå mysigt. Jag låg dock med med halva rumpan utanför sängen i nån konstig ställning, så jag sov inte. Men jag njöt av stunden.


Ibland så händer det

Idag har Nils sovit middag två gånger, 2 timmar på förmiddagen och 2,5 timme på eftermiddagen. Det, mina vänner, är mycket sällsynt.


Tårar av skratt

Ikväll skrattade Nils för allra första gången. Det var så hjärtligt och härligt. Självklart blev jag rörd till tårar över det magiska, helt fantastiska skrattet. På dagen 12 veckor gammal så fick pappan sin son att skratta. En dag att minnas!


Dagarna går

Veckorna går så himla fort, tyckte inte det var längesen som det var helg och nu är den här igen. Det är Mattias jobbarhelg och det är ju inte så kul, då måste jag och Nils roa oss på egen hand.

I veckan har vi varit på sista babymassagen, det uppskattas allt mer an Nils. Så jag ska försöka massera honom regelbundet här hemma.

Vi har varit på Öppna förskolan med Ida, Juni och Olle. Det var helt fullt med barn och deras föräldrar, en aning överväldigande. Tror kanske att jag lugnar mig med besök där, väntar tills han har blivit något äldre och har lite mer utbyte av det hela. Nästa år kan nog passa bättre, eller vad säger du Ida? :)

Därefter gick vi hem till Nils gammelfarfar-och farmor, där var hans gammelfaster, min kusin och hans syssling. Farfar blir alltid lika glad när han får träffa sitt barnbarnsbarn. Kvällen spenderade jag hos bästa Madde, utan Nils. Det var skönt att bara kasta sig iväg utan "krångel", missförstå mig rätt. Det är ju trots allt en del packning och pyssel som ska till när Nils följer med.

Igår kom en granne över på fika med sina söta dotter. Nils fick en Onepiece som söta Alwa hade valt. Blev ett par timmar med massa prat. Därefter passade jag på att sova middag, så himla skönt att få en paus mitt på dagen.

Idag har jag varit på efterkontroll, det gick bra. Behöver bara börja knipa lite oftare :) Hunnit gå en långpromenad i det råa vädret, ätit lunch och efterrätt. Nu tittar jag på Gossip Girl, jag älskar den serien, Nils sover i vagnen och pappan i sängen.

Trevlig helg!