Leverans

Idag kom min beställning från Sportamore och allt passade kanon. Invigde kläderna och skorna ikväll och det kändes riktigt bra. Jag klappar mig på axeln, trodde inte jag skulle komma iväg, det såg mörkt ut ett tag. Men jag körde armar och bröst idag och det kändes riktigt bra.

Drog iväg till Norrköping idag för att få vagnen lagad, ena framhjulet lossnade för två veckor sedan. Nu fick vi det utbytt. Passade på att handla på citygross. Det är trevligt, men jag tycker det är lite jobbigt när jag inte hittar i en mataffär. Allting tar så mycket längre tid då. Tror jag knallade runt där i dryga timmen :)

Imorse var Nils ute och rattade sin gåstol, jag vet dock inte om det var meningen att han skulle hamna under tvättställningen :)

Var är Nils?

 

Tittut!

Spretigt

Iförmiddags var det dags för barnloppis i Nävertorpskyrkan. Det var en hel del folk och MASSOR med kläder. Jag är inte alls rutinerad och vet inte alls hur man ska gå tillväga för att hitta go'bitarna. Jag går där och rynkar näsan åt det mesta... Alla andra proppar ikeakassar fulla med kläder. Är jag för kräsen, månne? Jaja, jag kom iallafall hem med 3 par jeans som såg helt oanvända ut, en pyjamas och 3 bodys och det hela slutade på den angenäma summan 140:- Jag tror bara jeansen måste kostat 600:- som nya. Jag är nöjd!

Annars har jag ätit världens godaste lunch hos mamma, kräftsoppa. Jag tror det är min favoritsoppa, alla kategorier. Och sen smaskade jag i mig lyxig salami. Det gjorde det ännu enklare att ta beslutet att börja med Lchf, det är ju så sjukt gott och förstå med en bit brie till :) Nästa vecka kör jag igång på allvar med det, nu har jag velat länge nog.

Nils har ju fått låna en gåstol. Han är helt galen när han springer runt i den. Forserar fram, man får vara glad om man hinner undan. Man får inte ens vara ifred på toaletten :)




Oh Happy Day!

Vilken skön dag, jag gillar'n. Har knatat en mil idag -heja mig! Jag har sugit åt mig så mycket sol jag bara kunnat. Har blivit bjuden på smarrigaste våffellunchen hos bästa Madde. Och Nils fick samtidigat ha bästa stunden med sin farmor och farfar.

En ny vecka står för dörren och den har lite gott och blandat att bjuda på. Vägning imorrn, ett par mamma-barn-dejter, en del plugg, ett par shoppingrundor och en del träning. Jag hoppas på en bra vecka.

Och just det, träningsvärk deluxe har jag idag.

Workout

Idag var det dags för tredje och sista genomgången av 3-splitschemat. Till min stora glädje så var det den grymma instuktören idag. Det var rygg, ben och mage som gällde idag. Jag har nog ALDRIG varit så trött i mina ben, dom bara skakade efteråt och gör så fortfarande. Det är så jäklarns jobbigt, men så vansinnigt kul! Han erbjöd sig att coacha om han jobbade när jag tränade. Sjysst! Men vet dock inte om jag vågar be om det... Hur som helst, imorrn kommer jag säkert ha svårigheter med att sätta mig ner :)

Nu vankas det lite pluggande, så sjukt tråkigt. Men men, let's get it over with!

Sportamore

Lade precis en beställning på Sportamore som just nu har 20% rabatt på det man beställer. Jag är nämligen i helt sjukt stort behov av träningskläder. Mina brallor gick sönder i måndags och mina skor har jag behövt nya i flera månader och toppar ska vi inte prata om. Men nu är detta på väg hem:

Ett par Nike lunarglide, ska vara riktigt bra har jag hört. 715:- istället för 895:- och de kostar egentligen 1295:- =Ett kap!

 

Nike Filament tights 240:- istället för 300:- eller 400:- på Intersport


Nike Boyfriend layering tank. Ett löstsittande, lite längre linne som går ner över rumpan. 240:- istället för 300:-

Nu hoppas jag bara att allt passar, längtar efter att få känna mig lite "fin" när jag tränar. Jag har alltid tyckt att det är roligare att träna om man har snygga kläder, men jag har aldrig någonsin lagt pengar på träningskläder. Men nu bestämde jag att det var dags. Jag tränar 3 ggr/vecka och går en hel del promenader och ska snart börja löpträna. Då är det motiverat med ett inköp!

Vågen

Idag var det dags för läkarbesöket som ska ske runt 6 månader. Världens sämsta läkare är det. Men Nils blev godkänd, det är något jag får anta, för hon är inte vidare pratsjuk den där läkaren. Han hade gått upp rejält i vikt, närmare bestämt 1 kg och vuxit nästan 2 cm. Så nu är grabben 70,5 cm lång och väger 8325 gr, tror det blev ett rejält skutt upp på kurvan.

Vi har spenderat flera timmar med Jenny och Alice idag, det är så himla kul att se hur de uppmärksammar varandra och kommunicerar på sitt eget vis. De ville gärna tugga på samma leksaker :) Tror Alice blev helt slut av att se Nils hålla igång non stop. Den mannen har massor med energi, inte en lugn stund.


Bjuder på en busig Nils (med kräk på dregglisen)

 

Imorrn blir det Norrköping med Madde, hoppas på att hitta ett par träningsbyxor.


Nilsson

Hur söt? Sååå söt!



Upp på tå, upp på tå... :)

 

Nu väntar vi bara på att han ska komma på att han kan flytta händerna framåt.


Ljuva måndag!

Idag har det varit en helt underbar måndag, det är väl inte särskilt ofta måndagar känns underbara? Inte för mig i alla fall. Det började med en underbar sovmorgon, jag vaknade till och med före Nils. Jag hann till och med ut på ett ärende och kom tillbaka, då hade han nyss vaknat. Han sov till 9.20 :)

Sen har vi fikat hos Mattias kusin, det var supertrevligt. Konstigt att vi inte ses oftare, så känns det varje gång vi åker därifrån. Tog mig en raskpromenad hem i solskenet, väl hemma kastade jag mig i träningskläderna och gick bort till gymet där jag hade en instruktörstimme bokad. Jag ska nu börja köra 3-split (tror jag han kallade det), dela upp kroppen på tre pass. Idag började vi med armar och bröst. Det var det jobbigaste passat jag någonsin gjort, men det var också det roligaste passet. Jag kände mig så sjukt jävla (måste svära för att förstärka känslan) bra när jag var färdig. Det var helt klart den bästa instruktören hittills, han kändes som värsta grymma PT:n. På torsdag har vi bokat in nästa träningspass och då är det fokus på ben. Jag kommer inte kunna gå på flera dagar, har jag en känsla av. Imorrn kommer jag inte kunna lyfta mina armar, så jag vet inte hur jag ska få Nils ur sängen :) Jag skulle göra MYCKET för att få träna med en PT. Jag förstår verkligen att alla som gör det når helt sjuka resultat. Jag funderade under hela passet vad jag hade sysslat med fram till nu. Inte tusan har jag tränat iaf! Jag har uppenbarligen inte tagit ut mig så mycket som jag kan.

Stod ju på vågen idag också, det hade ju gått alldeles utmärkt trots diverse utsvävningar. -1,2 kg för att vara exakt, en total viktminskning på 5,4 kg hittills. Jag är nöjd. Nu har jag "bara" 1,2 kg kvar till invägningsvikten med Nils (tänk att jag gått ner 18,8 kg sen augusti). Och sen har jag, minst, 11,2 kg till bröllopet. Det känns inte omöjligt!

Rethosta

Liten har hosta lite till och från under dagen. Nu ikväll, när han landade i sin säng, har han hostat var- och varannan minut. Han verkar inte vakna av det, konstigt nog. Men jag kan inte riktigt slappna av, så det blir nog en vakande natt.


Ofattbart

Hur är det möjligt att gå från att vara så trött och somna ifrån nappflaskan, sova som en klubbad säl i famnen. Gå från det för att så fort han nuddar sängen så blir han klarvaken på 1 sekund. Sen ligger han och pratar/gnäller i dryga halvtimmen, då ger jag upp. Det kan inte vara meningen att man ska sitta och tvinga nån att sova. Så nu ligger han på sitt täcke i vardagsrummet och leker... Suck!!!

Det har verkligen blivit bakslag, på bakslag på sistone. Vi som hade fått in så bra rutiner och han sov så bra. Nu är det puts-väck! Nu ska det vaknas 10 000 ggr/natt och det ska ätas också och det ska gnällas osv. Tröttsamt deluxe!

En ny stol

Vi har börjat fundera på vad vi ska köpa för bilbarnstol härnäst. Det är inte akut, men det börjar bli dags att fundera på det och börja leta efter någon prisvärd för de är inte billiga. Den här tycker jag verkar vara ett mycket bra alternativ:

 

Det är en Axkid Kidzone och den verkar så himla smidig i och med att det självjusterande bältet, som även justerar nackstödet. Då behöver man aldrig tänka på att ändra höjd och inställningar själv, då växer stolen verkligen med barnet.

 

Ni som har större barn eller som redan har bytt stol. Vad har ni för någon? Vad kan ni rekomendera?


Alla <3 dag!

Nu blir det mys, seriemaraton och lite ost


Kryptränar

Jag såg att lilla Wilma var i startgroparna för att börja krypa, det är lilla Nils med. Han har varit i stargroparna länge, men startskottet verkar inte vilja gå... :)

Så här står han mest hela dagarna och vaggar fram och tillbaka. Han har inte kommit på hur man flyttar fram armarna :)


Två tänder

Lilla hjärtat har fått två små söta tänder i nederkäken. Så då for mamman och köpte en tandborste, en greppvänlig och färglad. Lika bra att vänja in från start är min tanke. Och han älskar den!

Hmm, vad är det här?

 

Borsta, borsta tänderna... (borsten syns inte, men han har den i munnen)

Gosebjörnen

(Gungar för allra första gången)


I söndags blev våran björn 6 månader. Tänk att vi fått ge honom vår kärlek, sett honom växa, sett hur han utvecklat diverse färdigheter, fått hans ovillkorliga kärlek, allt detta och mycket mer i 6 månader. Underbart!

Utmaningen


(Klicka på bilden för mer info)

Jennies utmaning till mig är att springa vårruset i maj. En utmaning jag antagit, jag tänkte inte ens efter :) Det blir mitt allra första lopp, men förhoppningsvis inte det sista. Om vi blir 6 stycken så får vi en picknick-korg efter avslutat lopp. Vi är tre stycken och behöver alltså tre till, så nu utmanar jag Anna och Ida! Det vore ju sjukt kul och eftersom vi alla har mål att uppnå, så är väl detta perfekt, att ha något att träna inför. Man måste inte springa, man får gå. Det är ingen tävling, det är en fest, som det så fint står på deras hemsida :) Är det någon mer som känner sig sugen på en utmaning så är det bara att hojta till!

Förkylningen kommer och går

Nils vaknade (hann han ens somna?) med feber i natt, han hade feber nu på morgonen också. Jag är snorig och trött, fick inte somna förrän 01.30 och sen har jag sovit som en kratta med bebisen (som vaknat till och från) bredvid mig.

Får se vad vi gör med den här dagen, kanske får bli en promenad i solen, till apoteket för att inhandla diverse nödvändigheter.

Vågen gav inget roligt resultat imorse, -0,3 kg... Men minus är ju minus, eller nåt sånt. Jag blir så kluven och splittrad när det kommer till olika dieter. Dagligen tänker jag att NU börjar jag med LCHF, det går ju så himla bra för alla som kör det. Sen ångrar jag mig för att det känns så svårt när man blir bortbjuden och att det är så mycket som man INTE ska äta. Men där ska jag ju tänka om och tänka på allt jag får äta... Å andra sidan kanske det är en massa förbud jag behöver, för jag har ju ingen karaktär. Godisförbudet har ju funkat utan några som helst problem. Jag behöver ju nåt som ger ett snabbt resulta till bröllopet, sen får jag tänka mer långsiktigt :) Skulle nog behöva göra en +/- lista.

Pjuh

Skickade precis in sista uppgiften i Block 1, imorrn startar block 2. Ingen rast ingen ro... Och nu kallar strax sängen på mig, ett måste att komma i säng tidigt. Nils är inte kul om nätterna, inte jag heller.

Denna söndag har varit bra i det stora hela, jag tackar vädret som visade sig från sin absolut bästa sida. Finaste dagen hittills på detta år, hade mer än gärna åkt lite slalom idag. Men istället tog jag vardagsmotionen till en helt ny nivå :) Jag gick till mamma och pappa, lämnade Nils och vovve. Cyklade ner på stan och tog en lunch med Madde, för att sen cykla tillbaka för att hämta Nils och vovve och knalla hemåt. Det enklaste och minst tidskrävande hade ju, utan tvekan, varit att ta bilen.

Nu på kvällen börjar jag känna mig duktigt täppt i näsan, det vore ju själva sjutton om jag ska bli förkyld nu. Jag vill vara frisk, vill luncha med Olle och Ida (som också är sjuka), vill träffa Maria och lilla Wilma, kanske få till en frukostdejt med E,E,J,J, vill bjuda in grannarna på fika. Enda positiva med att bli lagom sjuk är väl att jag kommer ha tid att plugga. OCH jag måste ju komma igång med träningen igen! Från och med imorrn är det nya tag, måste ta mig i kragen. Kan ni inte ge mig en spark i baken, peppa mig lite :) Säg att jag blir fet om jag inte skärper mig, att jag kommer vara den fulaste på hela bröllopet, att jag kommer behöva gömma mig i vassen i sommar osv...

Tack och hej!



Ljus

Idag bestämde jag mig för att göra ett ljusfat av ett gammalt silverfat som används alldeles för sällan. Jag tycker det är fint och det förtjänar att stå framme. Jag plockade ihop de tre blockljusen ni ser på bilden, sen tog det stopp. Vad har man på ett ljusfat, mer än ljus? Jag kommer inte på en enda grej... Så kära läsare, hjälp mig :)

 

 


BEHOV

Jag kände ett sjukt behov av en tjejkväll! Hetingar kan vi inte dra ihop en kväll då vi samlas och äter pannacotta och gojjar om allt möjligt. Ett glas vin kanske även kan slinka ner (ni som ammar får pumpa ur och lämna ungarna hemma ;-) )?


Rollercoaster update 1

Dagen började kanon,
  • Nils sov utan att vakna 20-06.20 = utvilad mamma.
  • Fick ett sms som värmde gott och sade att det här blir en bra dag.
  • Jag började plugga och kom en liiten bit på vägen.
  • Fick ett ryck och rensade min garderob och gick även igenom Nils kläder.
  • Städade undan i köket och kände att det var en bra dag

Sen vände det helt plötsligt och blev en sämre dag...

  • blev irriterad på sambon som vägrade kliva ur sängen (så hela mitt schema för dagen blev kaos),
  • sen blev jag förbannad på ytterdörren som ska vara så överjävlig att låsa/låsa upp GE-MIG-EN-NY-DÖRR-NU eller helst för 1,5 år sen...,
  • sen blir jag irriterad på att jag måste åka inåt stan för att ta ut pengar till en sak jag ska köpa i strångsjö för att sen åka tillbaka ner på stan och köpa presenter = O-M-V-Ä-G.
  • Sen blir jag irriterad över att jag börjar kunna dra på mig byxor som varit små innan, men som sitter skit när jag sätter mig för att den irriterande lösa bebismagen vägrar fästa sig på kroppen utan hänger som en säck över linningen. Och när jag rensar garderoben vill jag egentligen slänga allt, men ekonomin tillåter inte inköp av en ny garderob, så det mindre noppiga plaggen hänger kvar tills vidare...

Nu hoppas jag humöret vänder uppåt igen... Uppdaterar listan löpande :)

Uppdatering 16.28

  • Handlade fina presenter till födelsedagsbarnen som fyller helgerna efter varandra (skönt att vara klar i tid)
  • Åt en god lunch - nachotallriksrester
  • Tog en uppfriskande promenad med hela familjen i solskenet (kände mig dock mest irriterad...)
  • Tog en skön dusch (men orkade varken raka benen [som är i stort behov av det] eller scrubba kroppen)
  • Slöar i soffan (men känner mig bitter över att sambon ska sova middag [vem vaknade 6.20 och vem klev ur sängen 11.20?] och jag måste vara vaken)
  • Ska äta kladdkaka ikväll, utrymme finns (men det irriterande dåliga samvetet gör sig påmint...)

 


Rosor på kinden

Mitt hjärta är sjukling. Han är snorig och idag har han haft feber.Han är helt rosig om kinderna, feber-rosor. Han har sovit massor idag, men när han varit vaken har han varit nöjd och glad.





Madness

Jag blir GALEN på att det inte går att kommentera inläggen som man gör med blogg-appen!

Invite

Idag kom den äntligen, som jag har längtat och väntat. Inbjudan till bröllopet där jag fått äran att vara tärna. Så fin.

image description

 

image description


Första månaden

Nu har jag skött min hälsa en månad och det har gett resultat på många sätt. Jag har bl.a. gått ner 4 kg, blivit mycket mer aktiv och redan nu trivs jag bättre med mig själv (trots att det är lång väg kvar till en hälsosam vikt).

Det bästa med allt är att det knappt känns som jag gjort några egentliga uppoffringar. Kanske är det så att kontroll över portioner och vardagsmotion i kombination med träning på gym är det "enda" som behövs för att vända vågen åt rätt håll.

Beträffande mitt godisförbud som jag gav mig själv i nyårslöfte går hur bra som helst, är inte sugen på godis alls, däremot kan jag komma på mig själv med att titta på godis och tänka att det skulle vara mysigt att äta lite en kväll. Och det är ju där problemet har legat, äta för att det är mysigt? Nej, tack!

Och när det kommer till att fika en dag i veckan så har jag bestämt mig för att skrota den regeln, finns det utrymme för fika och det bjuds, då fikar jag. Men även det är mer kontrollerat än det var tidigare. Likaså kvällssuget som ofta har en tendens att göra så man går rundor i alla köksskåp i jakten på nåt gott, det är inte heller lika påtagligt.

Jag hoppas flytet är här för att stanna, för just nu är det lekande lätt, nästan ;)


Slutet gott, allting gott

Helgen börjar lida mot sitt slut och den har varit precis lika bra som jag hade hoppats och trott att den skulle vara. Igår var vi hos vännerna i Nyköping, där blev vi bjudna på god lunch och jättegoda helt hemgjorda semlor. Vi tog oss en promenad i den bitande kylan, men det gick inte att låta bli, för de bor som himla fint. Precis vid havet och med massor fina hus runt omkring.

 

Laddad för promenad, jag och vagnen matchar :)

 

Vännerna och jag

 

När vi åkte hemåt bjöd mamma och pappa in oss på middag, supergod lasagne. Så det blev en heldag hemifrån och en hel dag utan att behöva laga mat - det gillas.

 

Idag har vi varit hos bästa kusinen med familj, i metropolen Finspång. Vi fick klämma och känna på det senaste underverket samt busa och gosa med det stora underverket. Mattias fick även äran att fotografera den fina familjen, kanske dyker någon av bilderna upp i tidningen framöver. Lilla Amanda var så rund och go, så snäll och rar. Hon knorrade så sött och sov så rart i min famn. Jag hoppas inte att det dröjer allt för länge innan vi ses igen. Jag älskar verkligen de där två underverken. Och mitt underverk skötte sig exemplariskt hela tiden :)

 

Väl hemma så blev vi bjudna på mat hos Mattias föräldrar, så återigen en dag då vi inte behövt laga mat. Men imorrn är det återigen vardag, med allt vad det innebär.


Weekend

Det är helg, Mattias är ledig, vi har babysjungit, jag har gymat, jag har fredagsfikat med bästa Madde. Imorrn blir det lunch och mys med bästa familjen i Nyköping. Söndag blir det plugg och gym.

En hääärlig helg med min fina familj och goda vänner väntar. Ibland känns allt lite extra bra.

image description


HIIT

Idag provade jag HIIT (som Ida kört ett tag och som Anna precis bloggat om) på löpbandet när jag var på gymet. Vilken kick det gav under, men även efter passet. Blodsmak i munnen för första gången i år :) Jag har ju kört intervaller förut, men inte på det här sättet. Det kändes sjukt effektivt! Men när jag spurtade fick jag påminna mig själv om att lyfta på benen. Det går INTE att släpa benen efter sig när man kutar :)

Nu fick jag en nytändning på träningen, kul med nya utmaningar.