Valborg

Det är valborgsmässoafton, kl är 21.15. Några grannar har fest, musiken pumpar. Några andra har barnvänlig fest, barnen hoppar studsmatta och leker för fullt. Det grillas hos var och varannan. Folk cyklar ner till djulö för att titta på brasan.

Vad den här familjen gör? Pappan jobbar. Sonen sover. Hunden sover. Mamman ligger i sängen och ska strax sova. Kanske kommer jag vakna utvilad när det är uppstigning, vid 5-5.30...

Godnatt!


SupermorsanJag har varit världens bästa mamma idag. Jag har

 • lekt med min son på golvet i flera omgångar,
 • tvättat så att sonen har rena och fina kläder,
 • skurat golven så att sonen inte blir smutsig när han kryper runt
 • veckohandlat, så att sonen har mat att äta och blöjor att byta med
 • lagat 7 portioner fiskbullar med ris och 7 portioner pasta med broccoli-, ost- och skinksås till sonen, så att han har massor god mat att äta framöver
 • jag har varit i lekparken, tillsammans med grannfamiljen, där har vi gungat och åkt rutchkana

 

Japp, kalla mig gärna supermorsan ;)

 

 

 


Sleep over

Natten till idag sov Nils borta för allra första gången, 8 ½ månad gammal. Det hade gått strålande, han hade gett dem sovmorgon till 5:45 :) När jag vaknade 7:50 ville jag hämta honom direkt, men vi hade bestämt 12:00. Så jag gav mig ut på en jogging-och promenadrunda direkt. När kl. var 11 så ville jag VERKLIGEN hämta, men då skulle en köpare av vårt soffbord komma. När vi väl kom till mamma och pappa så möttes vi av en glad kille, men inte överlycklig. Det tyder väl ändå på att han har haft det jättebra?

Igår var jag i sthlm, på universitetet. Denna grammatikkurs tar livet av mig. Jag har nog aldrig förr känt mig så dum och så okunnig inom något område, som jag gör nu. Men jag lär mig nya saker, jag vill lära mig mer och tror att jag kan lära mig mer. Men just nu är det väldigt ansträngande och alldeles för tidskrävande. Vi får se var det slutar... En positiv grej är iaf att jag fick betyg C på förra kursen och det är jag mycket nöjd med.

Nu blir det soffslappande med ett glas vin - I'm lovin it ;)

Värme

Nästa vecka kommer värmen, iaf enligt yr.no. Valborg blir kall, sen blir det sommarvärme resten av veckan. I like it! Ballerinor och chinos kommer åka fram på stört. Och förhoppningsvis kommer träningssuget i samma fart (I wish!!!!)


Kan själv?

Nils käkar fiskbullar med ris. Gott!


Vaccin

Foto: © UNICEF/Asselin

 

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampan

Slutet gott

Efter en riktig skitdag, fick jag ett bra avslut. Bästa Madde kom hit och bjöd på paj och lyssnade.

Nu ska jag sova!


Gryningen

Känslan när sonen- vaknar- och- tjurar- och- sambon- stoppar- in- öronproppar- och- sover- vidare...

Och ja, han har ett virus... Och ja, han ska jobba i natt. MEN han ska ju sova igen innan dess... Och ja, jag är jävligt bitter!


(Madde, väldigt snart kommer jag och sover i gillestugan, var så säker).


Grammatik

 1. improduktivt avledningssuffix
 2. agglutinerande drag
 3. analytiska drag
 4. flekterande drag
 5. morfemanalys (restmorfem, böjningsmorfem, rotmorfem, avledningsmorfem, fogemorfem)
 6. partikelverb

Jag fattar inte mycket, jag fattar nästintill ingenting. Jag blir gråhårig av alla dessa begrepp. När man tror man fattat, då inser man att det har man INTE. Det är en sak att läsa i boken, men att sen göra övningar - ojojoj... Men jag tragglar väl vidare, eller nåt.


Klänningen

Igår skickades min tärnklänning från Kina, nu i eftermiddag anlände den Köln. På fredag beräknas den ankomma :) Så sjukt spännande! Ett stort orosmoln vilar dock över mig. Den kan komma att vara för liten. Var mellan två stl och valde den mindre... Det blir pulverdiet i värsta fall, i klänningen ska jag! :)

Sickness

Blä, för att vara magsjuk. Hela familjen är sjuk. Lille Nils har fortfarande diarré, Mattias har nåt virus i kroppen och jag mår illa och är orkeslös. Som att det inte vore nog, så har vattnet varit frånkopplat i dag. Imorrn hoppas jag innerligt att jag är frisk.

Till er som undrar, dopet blev lyckat. Det kändes personligt och fint, Nils var lugn och njöt nog när Anna sjöng och kantorn spelade. Han älskar verkligen musik. Har inte en enda bild, det var gästerna som fotograferade och vi har inte fått några bilder än.


Hm...

Mattias har feber. Nils har diarré och feber (pga. tänderna gissar jag). Jag är typ bakis.

Imorrn är det dopkalas...


Busen

Den här busungen blir 8 månader idag. Och jag älskar honom!


ÖF

Idag har Nils röjt på öppna förskolan. Massor leksaker som han inte lekt med förut. Jag tror han gillade det :)


Shoes

Idag köpte jag mina tärn-skor. De är ursköna och jättefina. Jag kommer definitivt använda dessa efter bröllopet.


Bissingar

Nils har haft två små söta tänder ett bra tag. Igår kände jag att en var på väg i överkäken. Sen kommer hans farmor och berättar att två till är på G i nederkäken. Och nu såg jag att yttrerligare en är påväg i överkäken. Summan av kardemumman: Nils går från två till SEX tänder. Herregud! Det ska bli spännande att se hur han ser ut med så mycket tänder i munnen :)


High five


Gåstolen


Vackert

Idag har jag hälsat på en fd. kollega. (undra när jag ska börja kalla henne för vän ist?) Hon fick en mini i slutet på feb, så söööt. Bjöds på dundergod lasagne och kladdkaka. Vi tog våra vagnar och knallade nån timme. Sjukt fint promenadstråk.

Ikväll har jag stressat upp mig för intervjun som är nästa vecka. Jag vill vara bäst!


Urre-burre

En kall och blåsig måndag morgon och jag begav mig för att käka lyxfrulle med några mamas (nygamla vänner). Oftast när vi träffas är det kramar och frågan vi alla ställer: Hur är läget? Alla svarar, oftast utan att tänka efter, att allt är bra. Idag valde jag att svara ärligt. Det är nyttigt och viktigt att få berätta att man inte mår som man brukar. Lite råd på vägen gör gott och att få (våga) vara sig själv.

Några igenkännande kommentarer till föregående inlägg får mig att fundera över varför vi bara delar med oss av sånt som är bra, varför ska vi alltid dölja eller stoppa undan det som inte känns helt bra? Jag uppskattar era kommentarer. Mycket.

Jag tänker såhär, att får man frågan om hur man mår, av vänner borde man väl ta tillfället att svara ärligt. Jag ska iallafall försöka bli bättre på det.

God natt!


Morr

Det är nånting som inte är bra, men jag kan inte för mitt liv sätta fingret på vad det är. Men de senaste 4-5 dagarna har jag varit trött, trots att jag får sova, mitt tålamod är obefintligt, jag blir provocerad över småsaker, jag vill göra/köpa sånt jag inte kan/får. Ena stunden trivs jag med mig själv, nästa vill jag bara krypa ur mitt eget skinn.

Är jag deprimerad? Eller är det 7 månaders sömnbrist som tar ut sin rätt på alla tänkbara sätt? Jag vet inte, jag ogillar känslan, jag är inte helt bekväm med den här sinnesstämningen.

Nu ska jag sova, imorrn är det frukostdags med mina mamas och deras babys :)