AW

Igår var jag på Afterwork hos grannen, jag tog med mig en vinpava och knallade över kullen. Tanken var ett, kanske två glas vin och ett par timmars snack. Det slutade med att vi drack två flaskor vin, jag blev bjuden på mat och som vi pratade, sen vinglade jag tillbaka hem över kullen och kröp ner bredvid darl.

SOM jag behövde den kvällen! Oj oj oj.

Om någon timme far vi till vännerna och hänger hela eftermiddagen/kvällen, fikar och äter mat. Imorrn blir det en del plugg och sen födelsedagsmiddag hos svärföräldrarna. Det här blir en himla bra helg, med massor av kvalitetstid. Jag älskar't!

Fever

Och där kom febern, som ett brev på posten...


Endorifiner

Nu är jag igång igen, efter 3 veckors uppehåll från träningen masade jag mig dit idag. Och vilken skön känsla det var att äntligen få styrketräna. Blev biceps och bröst. Sen blev det Hälsans stig med Nils, 1 mil på 1.32 h. Jag kände mig full av energi. Det gillas, med tanke på att det brukar vara tvärtom när jag har haft ett längre uppehåll.

Nu är det 2 månader kvar till bröllopet och jag beställde alldeles nyss tärnklänningen. Det var svårt med stl, låg nämligen mellan två stl, jag valde den mindre. Förhoppningen är ju att jag blir lite mindre.

Nu funderar jag på att göra någon form av träningsplan. Typ gå 1 mil 5 ggr/v, styrketräning 3 ggr/v och kanske nån liten joggrunda... Ska fundera lite. Det är ju så otroligt tidskrävande att gå.

SvA

Ibland undrar jag vad jag håller på med när jag sitter med näsan i skolböckerna. Nu ligger jag efter med en uppgift som skulle varit inne igår, men jag hann verkligen inte. Jag har suttit flera, flera timmar igår och idag, men jag är fortfarande inte klar. Det irriterar mig. Jag är nämligen i skolan tor-fre så då kan jag inget göra och i helgen jobbar Mattias. Det betyder att jag kommer bli mer än en vecka försenad, suck på den!

Men jag har varit sjuk, Mattias har varit sjuk, Nils har varit sjuk, Mattias har varit sjuk. Det är inte konstigt att jag inte hunnit. Dessutom är jag mamma och det är alltid prio 1 att ta hand om Nils. Detta till trots kan jag inte hjälpa att det hänger över mig varje vaken minut.

Jag hoppar mellan tankarna att hoppa av, nästan dagligen. Men jag tycker ju att det är så himla intressant... Jaja, imorrn bär det av och det ska redovisas arbeten och skrivas tenta. Jag är inte taggad på tenta, dessutom är den helt oförberedd.

Nu ska jag äta choklarboll(ar)! :) (måste ju stötta grannbarnen, så de kan åka på skolresa)

Wihoo

Prisa skatteåterbäringen! Det blir en BRA sommar :D

Halleluja

Just i detta nu roar sig Nils i sin egen säng. Sängen som han har sovit i från 19.30-06.30 i natt! Jag kan inte tro att det är sant, jag har inte varit där och stoppat in nappen en enda gång!

Jag är utvilad!

Älskade sötnöten


Sista blocket

Igår, idag och imorrn sitter jag som en dåre och råpluggar. Mamma/mormor är här och är barnvakt. Jag gör de sista uppgifterna, i det sista blocket, i den första kursen. På torsdag-fredag blir det Stockholms Universitet för hela slanten, avslut och uppstart. Det kommer kännas riktigt skönt att ha klarat av den första av 5(!) kurser.

Det känns lite pirrigt att vara ifrån Nils mer än ett dygn, men jag vet att det kommer gå bra, han har ju sin pappa. Jag ser fram emot hotellfrukost och att sova hela natten :)

Nils

Igår var vi på barnkalas, Nils syssling Anny fyllde 3 år. Nils var lite avvaktande till en början, tyckte gammelfaster (min faster, som tagit fotona) var lite för obekant, så han sökte tryggheten hos morfar. Men efter ett tag släppte det, då gick han loss bland alla nya och spännande leksakerna. Allt lät och blinkade = succé :)

 

Nils och morfar

 

Nils bakom ladugården

 

Nils och den blinkande hunden


Pirr

Ugh, jag fick ett mejl idag. Där jag var utvald att komma på en arbetsintervju i GRUPP. Jag blev genast skitnervös och känner mig totalt oerfaren och dålig. Jag ska presentera ett tema som jag har eller vill jobba med (kommer inte på ett enda vettigt). Jag måste komma på världens bästa OCH dessutom sätta mig in i nya läroplanen ordentligt. Hjälp!

Nästa tanke är att jag känner mig nöjd, jag har blivit utvald av många sökande. En intervju är en erfarenhet. Ett steg i rätt riktning för att få ett jobb. Min första fasta lärartjänst. Blir väldigt nyfiken på vilka de andra sju är som blivit utvalda.

Aja, det är ett par veckor kvar. Behövde bara få ur mig pirret :)


Bubblor

Idag har vi provat sång i sandbäcksgården. Det var okej, är nog roligare om man känner någon. Inga direkt kristna sånger, men en väldigt kristen sångfröken :) Vi blåste bubblor och det gillar Nils. Vi blåser bubblor i köket, här hemma.

Nils fick hänga med sin farmor idag, det var jättelänge sen sist. Dumma sjukdomar.

Sen har det lilla livet hostat en hel del ikväll, så imorrn blir det nog lite lugnt igen.

Nu säger vi god natt!


7 månader

Idag blir Nils 7 månader. Det känns helt fantastiskt. Det firade han igår med att krypa lite längre än i förrgår.




Evighetsmaskin

Det går runt, det går runt. Nu är mattias sjuk IGEN. Jag vägrar bli sjuk igen, hos mig ska denna cirkel brytas. Basta!!!

Nu ger vi oss ut på en liten promenad, Nils ska få gunga, morgan kissa och jag lite d-vitamin.


Ljuset

Jag är feberfri!!! Idag är första dagen som jag är helt feberfri. Igår kom febern lagom som jag skulle iväg på middagen, jag tröck i mig en Ipren och gick iallafall. Behövde träffa folk och jisses så trevligt det var. MEN... Väl hemma så hade sonen fått hög feber. Så nu är det hans tur, igen. Cirkeln är nu mer än sluten, vi har påbörjat varv nummer 2.

Idag har vi storstädat och det känns så himla skönt och befriande. Den här veckans sjukdom har gjort att hemmet förfallit, men nu kan vi ta helg och njuta av vårt nystädade fräscha hem. Vi har en liten tradition där vi varje fredag tänder, vad vi kallar, Helgljuset i lyktan på trappen. Sen lyser det hela helgen och slocknar lagom på söndagkväll. Nu har jag för andra veckan i rad inhandlat helgblommor, det tycker jag är trevligt och tänker göra till tradition. För att göra fredagen komplett kommer vi avnjuta en mycket god middag och en bonus hade varit ett glas rött, men det har vi inget... Men vi överlever nog ändå :)

 


Gåstolen

Nils gillar sin gåstol, jag tror anledningen är att han kommer åt saker han annars inte når :)


Febertopp

Jag fortsätter tjata om min sjukdom. Igår toppade jag på 39,9, gick och lade mig 20.00 och sov till 7.30. Men vaknade 100 ggr och hade fortfarande hög feber. Sonen var hur snäll som helst, han förstod nog att mamman var sjuk för han sov 19-03.30 och sen till 7. Tack för det!

Idag känner jag mig piggare, men långt ifrån frisk. Men jag har hopp inför morgondagen :) Hoppas smaksinnet återkommer.


Sjukskriven

Idag sjukskrev jag mig, jag kastade in handduken. Med en temp som vägrar gå under 38,6 trots medicin så är jag inte så kaxig, lägg till en förkylning på det så är vi nära döden ;) Mattias har varit hemma och tagit hand om sonen, veckohandlingen och hushållet.

Jag fullkomligt avskyr att vara sjuk, det är vidrigt. Den här veckan har jag fått ställa in en lunchdejt här hemma, en utflykt till min älskade kusin och en frukost med mammorna. På torsdag VÄGRAR jag vara sjuk, då ska jag klippa mig och sen är jag bjuden på middag med gamla kollegor på kvällen.

Nu ska jag fortsätta feberfrossa...

Badanka


Idag är det måndag, det betyder babysim. Nils är frisk, jag vill inte att han ska missa en gång till. Ni ser ju att han gillar't. Jag skulle önska att någon annan kunde ta med honom dit, men det går väl inte... Funderar ärligt på att trycka i mig alvedon och bara bita ihop, för hans skull.

Cirkeln

Då var det min tur att bli sjuk, feber, hosta och tjorv i halsen. Det är måttligt roande. Det går bara runt, runt. Vi är tre mammor som försökt få till en dejt sen typ januari och vi har fortfarande inte lyckats. Kanske att vi får till det i sommar :)


Årets första

joggrunda utomhus är avklarad. Det gick skapligt, eller det gick väl mycket bättre än jag trodde. Nu är det bara att fortsätta träna. Jag tror löpningen formar kroppen på ett bra sätt.

Ägg

Finns det något godare än ett helt perfekt kokt ägg? De senaste gångerna har jag lyckats med varenda ägg. Jag älskar att äta ett ljummet ägg, som har så där krämig och god gula. När jag var yngre avskydda jag gulan och jag ville att ägget skulle vara hårdkokt. Nu är jag äldre och vill ha ett mellankokt ägg, jag vill absolut inte ha rinnande gula.

Äter mitt perfekta ägg framför vasaloppet, det är hemtrevligt.

Framkalla

Till studentplakatet? :)


Sunglasses

Imorse (9.30) begav större delen av familjen (alla utom pappan som låg och sov) sig ut på promenad. Det var VÅR i luften. Nils somnade direkt och Morgan fick springa löst och mamman fick därmed gå på lite = alla nöjda och glada. Väl tillbaka parkerade jag vagnen på baksidan och satte mig i solen och pluggade lite, som jag skrev tidigare. När Nils vaknade satt vi kvar en stund och njöt i solen, i våra solbrillor. Han har fått de coolaste brillorna av sin morbror.




Pluggar

Sitter ute i solen och pluggar och fastnade vid följande citat

"Endast 14 % av barn med arbetarklassbakgrund går vidare till högskolan, medan 50 % av barnen till högre tjänstemän går vidare till högre studier" -ur boken Språksociologi

Jag tillhör de 14 %, det känns uppmuntrande. Vilken procent tillhör du? :)


Celsius

Jag kände mig sjukt opepp på träning och ville egentligen bara gå och sova en timme. Ryckte upp mig, drack en halv celsius, cyklade i motvind till gymet. Kände mig pigg och allert när jag kom dit. Sprang och kom för första gången i år in i andra andningen. Jag älskar den känslan! Jag sprang i 20 minuter, jag hade planerat att springa i 5 min :) Sen pumpade jag på med styrketräning, det blev triceps och rygg. Det är inte lätt att lära sig begreppen. Jag måste till och med fråga för att jag inte kopplat ihop rätt benämning med rätt övning. Nästa gång ska jag fota programmet, så kan jag skriva vad jag gör för övningar :)


Jo, Celsius. Jag har aldrig känt någon effekt av redbull eller powerking, så var högst skeptisk till denna. MEN det visade sig vara mycket effektivt. Det var inte helt otäckt i smaken, provade citron/lime och den var okej. Har hört att Colan ska vara äcklig. Jag kommer absolut dricka Celsius fler gånger. Men det är ju långt ifrån billigt, 25:- för mindre än 4 dl.

Springtime

Det är vår! Solen har strålat så underbart idag, att det har blåst iskallt pratar vi inte om... Jag har gått promenad i vårjackan med solbrillorna på. Vårtecken i vår trädgård: Snödropparna blommar så fint, det har de gjort ett par veckor. Tulpanerna (kanske påskliljorna?) är på väg upp ur jorden och träden har knoppar.

 

Ett annat tydligt vårtecken det är att de har börjat sopa gatorna runt omkring. Jag älskar känslan av att gå på torr, nysopad asfallt.


Sjukstuga

Sambon är sjuk och har så varit sen i tisdags. Några tankar som slagit mig under dessa dagar är att när sambon är sjuk, då känns det som att vara ensamstående. Jag ordnar med ALLT och det hela tiden. När sambon är sjuk så får han vara sjuk till 100%. Men när jag är sjuk, då får inte jag vara 100% sjuk. Vad är skillnaden? Jag vågar nästan påstå att det är så här det ser ut i de flesta familjerna. Och det är inte så att jag är bitter (bara lite), jag bara undrar...

Jag hade velat träna idag och jag är i enormt behov av att plugga, men med 100% Nils och hund så är det svårt att hinna allt, träningen får stå åt sidan idag. Måste även baka inför morgondagens babysång, men hade inte alla ingredienser - såklart...

Vi har det väldigt mysigt och roligt tillsammans, jag och Nils. Han tar sig numera framåt, ganska snabbt. Han kryper inte, han gör något som kan liknas med masken, han liksom häver sig fram med armarna. Han är för det mesta nöjd och glad, men kräver mer uppmärksamhet ju äldre han blir.