Fullspäckad vecka

Den här veckan har jag något roligt inplanerat varenda dag och det gillar jag skarpt. Det är en härlig kontrast till den gångna veckan då det var relativt luftigt i kalendern. Om ett par timmar blir det en promenad i solskenet och den bitande kylan. Ikväll vankas det babysim och det ser hela familjen fram mot, Nils har simmat hela veckan (på land).

  • Imorrn blir det äntligen en date med Ida och Olle, Nils behöver lite grabbsällskap. Han pratar bara med sina ljusa toner, förhoppningsvis kan Olle lära honom använda basrösten ;) Blev en träff med Wilma här istället :) En sväng till gymet är även givet.
  • Onsdag blir det en heldag i Västerås där vi ska hänga med min gamla gymnasiekompis och hennes son Edvin som är 3,5 månad äldre än Nils. Sen blir det även ett stopp hos min morfar, innan det blir hemfärd.
  • Torsdagförmiddag är det date med Anna och Wilton, det ser vi fram mot. Sen en tur till gymet, förstås.
  • Fredag är det babysång på förmiddagen, sen hoppas jag vi får träffa lilla Wilma på eftermiddagen.
  • Lördag blir det playdate och lunch i Nyköping hos Micke, Linda och lilla Ella som snart fyller 1 år.
  • Söndagen är ännu ett oskrivet blad. Antagligen en sväng till gymet. Hoppas på att få hälsa på mitt redan älskade kusinbarn som föddes i torsdags.

 

Hittar ni en lucka i mitt schema och vill hitta på nåt, så är det bara att ni hör av er :)


Träning

Igår var jag och tränade vid lunch, Madde var barnvakt åt Nils. När hon knackade på dörren låg jag och sov i soffan och var så totalt osugen att bege mig till gymet. På cykeln dit var min tanke att jag skulle värma upp i 5 minuter och sen beta av mina maskiner snabbt för att cykla hem igen. Väl där så sprang jag i 20 minuter och gick 10 i raskfart. Sen körde jag igenom mina maskiner och stretchade ordentligt efteråt.

Välbehaget som infinner sig när man gjort ett bra pass är underbart! Känslan av att ha lyckats med något som kändes omöjligt för 3 veckor sen är fantastisk. Nu känner jag hopp och förväntan in för våren då jag ska komma igång och jogga utomhus. Efter ett bra pass, så längtar jag tills jag ska till gymet nästa gång. Det jobbigaste med träning är dock att det hänger så mycket på dagsformen. Det som kändes lätt igår, kan kännas svinjobbigt imorgon. 

Imorgon är det vägning igen och det ser jag inte fram emot. Jag fyllde ju år i onsdags och då frossade jag i diverse godsaker, efterföljande dagar har jag också ätit lite för mycket av det goda. Men jag är nöjd med min träningsvecka!


Fredagkväll

Jag pluggar, say no more...

Jag älskart'

Det är så jäkla kul att vara mamma just nu. Nils är så med och han utvecklas varenda dag. Han gör så många framsteg hela tiden. Jag älskar det! Nyss kom han på att han kan rulla sig för att komma någonstans, igår kunde han "bara" åla baklänges. Han står på alla fyra i dryga minuten och jag riktigt ser hur han funderar på hur han ska ta sig framåt.

Jag älskar livet idag!

Jag älskar dig!


Husmor

Nu på morgonkvisten har jag ägnat mig åt att göra puréer. Morotspuré och ärt-, majs- och broccolipuré. Dessa smaker uppskattar Nils, då är det roligt att göra själv. Köttfärspurén jag gjorde uppskattades INTE :). Igår provade vi köpt rödspätta med potatis och det ska nog gå ner om han smakar på det ett par dagar i rad. Jag tycker det är jättekul att prova mat med Nils.


28 år!

Idag fyller jag 28 år! Jag börjar närma mig 30, skrämmande ;) Då förväntas man ju vara vuxen, det är iaf så jag tänkt under hela min uppväxt. Men jag tror den gränsen flyttar på sig hela tiden.

Jag har åstadkommit ganska mycket under mitt 28:de år, men nu är det dags att börja mitt 29:de levnadsår och jag hoppas det har mycket gott att erbjuda. Bland annat hoppas jag på att få ett FAST jobb, jag är trött på att vikariera nu.

Dagen har varit helt underbar. Presenter har jag fått, bara sånt jag önskat mig och då blir man såklart glad. Lite mer uppvaktning väntar till helgen. Ikväll har jag och darl varit på dejt på vår kvarterskrog Papa Ninmari, det var mysigt. Vi var själva i hela lokalen, bortsett från de som kom för avhämtning. Ett glas rött och en god pizza senare så cyklade vi hemåt. Nils sov, bra jobbat mamma! Nu blir det prinsessbakelse, den får avsluta min födelsedag. Imorrn blir det hårdkörning på gymet. Jag längtar faktiskt!

Puss!



Present från Nils

Jag är i chock. Nils har sovit i sin säng, i sitt rum, HELA natten och gör så fortfarande. Han var vaken 03.20-04, men somnade om av sig själv! Å, min duktiga, älskade pojke. Det värsta är att jag inte riktigt kunnat slappna av. Jag har vaknat 100 ggr. och tänkt att han har slutat andas och diverse hemskheten. Men jag känner mig ändå ganska utvilad.

Tack för födelsedagspresenten min son! :)


Älskling

Dagens outfit (fram till lunch) var kläder från Lundmyrs Älskling.


Yesterday

Igår gjorde jag klart min första uppgift till skolan, det gick väl skapligt. Alltid svårt när man inte känner läraren och vet vad den förväntar sig. Nu är det dags att börja med nästa, den ska vara inne på söndag...

Det var även babysim premiär igår, det var massor med bebisar med sina mammor och pappor. Nils älskade det! Vi trodde visserligen inte annat :)

Just, jag vägde mig ju också. Trots att veckan kändes skit så visade vågen -0,9 kg. Det får jag allt vara nöjd med. -2,8 kg på tre veckor.

Nu ska jag hugga in på min sjukt goda lunch, omelett med soltorkad tomat och skinka som serveras med massor broccoli.


Sweet Sunday

Sweet som i att jag har frossat i fika idag. Det har inte gått att stå emot, screw it har jag tänkt och tagit en cocosboll hos mamma, sen en chokladboll och sen en minibiskvi som brorsan hade med sig. Och än är inte fikat slut, så den här söndagen lär väl inte bättra på resultatet på vågen imorrn. Jag som har haft en bra vecka, fram till ifredags eftermiddag. Sen sket det sig. Måndag imorrn, gör om och gör bättre.

Ny vecka på ingång, en vecka där det ska pluggas, träffas mammor, babysimmas, babysjungas, och tränas.

Skolbänken och första tanden

Igår gick jag upp i ottan (06.00), Nils mormor knackade på dörren. Klockan 07.00 satt jag på tåget på väg mot Stockholm och Stockholms universitet, skolstart för första gången på 2 år. När jag tog examen trodde jag nog att det skulle dröja lite längre innan det skulle bli dags för det... Det blev minst sagt en heldag, var hemma i radhuset efter 19. Då hade jag saknat min lilla Nils väldigt mycket, även om det gick bättre att vara ifrån honom än vad jag först trodde.

Idag har jag träffat den minsta lilla bebisen jag någonsin sett, hon var så liten, så liten. Som en liten fågelunge. Lilla Wilma var bara 49 cm. lång och vägde drygt 2600 gr. Jag såg henne knappt, när hon låg under morgonrocken på den nyblivna mamman. Jag började självklart gråta. Det går ju inte att låta bli, det är så fint med nyblivna föräldrar med deras små mirakel. Nils känns som en jätte jämfört med henne och då är han ändå ganska liten (tunn) jämfört med andra i hans ålder. Hans första lilla bissing är på väg upp, kan känna den i underkäken. Så himla stor han känns då, första lilla tanden. Min stora, lilla kille :)

Mattias har ledig helg och det känns så himla skönt, en helg helt utan planer också där vi gör lite vad vi känner för. Däremot kan jag bli så less på dessa helger, tycker nästan om vardagarna bättre. För på helgen kommer pressen att vi måste träffa Nils farmor och farfar och mormor och morfar. Så varje helg ska det åkas runt, eller kommas hit. Kan dom inte ta sig tid att komma en kväll i veckan istället? Och jag vet att vi egentligen ska vara glada för att vi har närvarande föräldrar, men ibland blir det bara för mycket.

Nu blir det mys i soffan!

Rea

Gick ner på stan förut för att luncha med Madde och för att köpa pyjamas till Nils. Lindex hade rea i kombination med ta 2 betala för 1. Hittade ett par svarta chinos och en basealljacka till Nils i stl. 74, så i mars kanske han kan ha det :) Kunde inte motstå, sen blev det ju jättebilligt också. Tyvärr så "glömde" jag köpa pyjamas. Inne på Kappahl köpte jag badbyxor, så små och söta.


19 januari

Dagen har bara börjat men det är dagen då...

mitt (redan) älskade kusinbarn är beräknat att födas

Nils slukade en halv portion gröt till frukost

Nils satt själv, upprätt i 5 sekunder

jag kom i mina tjockis(!) jeans

vi äntligen fick besked om att babysimmet börjar på måndag

Det här blir en bra dag!


Läslust

Nils har läst (ätit) slut på sin första bok. Jag hann inte ens läsa den :) Det saknas en sida, frågan är om han ätit upp den?




Var är Nils?

Nils leker på golvet, jag ska leta upp nånting på datorn. Efter en stund hör jag hur han stånkar och stönar. Reser mig upp, men ser honom inte. Letar lite och hittar honom UNDER fåtöljen :)


Alone

Det är lördagkväll, Nils sover, Morgan sover och Mattias jobbar. Jag halvligger i soffan och slötittar på tv samtidigt som jag konstaterar att det har varit en skön dag.

Jag har hunnit träna och det kändes så sjukt bra, både där och efteråt. Vi har fikat hos grannarna för första gången, men absolut inte sista. Deras goa ungar är 3 resp. 1 år gamla. Vi bestämde att Nils och V måste bli vänner så de kan springa emellan oss bäst de vill. Längtar nästan efter att se V komma och knacka på altandörren i framtiden.

Nu har vi börjat byta ut ett mål med ersättning mot grönsakspuréer. Vi lyxar till det och ger tre olika smaker till lunch. Nils älskar det verkligen så jag tror det är dags att börja göra egna nu. Har inte velat göra det förrän han kommit igång med att äta ordentligt. Funderar även på att börja introducera gröt här i dagarna. Jag drar mig för att ge välling, har hört att det kan vara besvärligt att vänja bort.

Jag sitter även och sörjer lite, jag tror nämligen amningen är nere för räkning. Det sinar. Det är med sorg i hjärtat jag tvingas inse att det snart är över. Något som jag först kämpade med för att få igång, något som jag varit på väg att sluta med hundra gånger om, har sen nån månad tillbaka varit så mysigt. Det är en närhet och kontakt som inte går att beskriva. Jag kommer med all säkerhet sakna det lite.

Sen fick jag en oroskänsla i kroppen ikväll när jag nattade Nils. Det kändes som han knölade i sängen, lite som att han ville över på magen. Det gör mig orolig. Hur gör man, hjälp mig. Nu har han ett gosigt täcke som är lite fluffigt, som han ligger PÅ, sen har han en kudde. Vänder han sig känns det som att det är för fluffigt, som att han inte kommer få luft. Ska jag plocka bort täcket och kudden?


Härlig fredag

Dagen började med myyysig frukost hos Jenny och Alice med Elin och Linnéa, vi saknade dock Elin och Wilma. Det var så mysigt så jag och Nils blev kvar till eftermiddagen :) Vi tog en promenad och kidsen sov middag, åt mat och lekte sen vidare en stund.

Nils och Alice

 

Närkontakt

 

Sprattlar åt varsitt håll

 

Sen for vi in till stan i ovädret som svepte in på en minut. Fikade och lånade litteratur hos min faster, hem kastade i mig lite gröt, ner på stan för att köpa present till grannbarnen och sen lämna resesäng till faster. Och appropå den där resesängen så skulle jag ju ha lämnat tillbaka den vid första besöket idag, men då glömde jag den. Sen skulle jag lämna den när jag åkte från stan och kommer på det först när jag ska parkera bilen hemma. Så då var det bara att vända om och lämna den, så himla tröttsamt, men nu är den återlämnade :)


Träning ger färdighet

Idag har vi varit på BVC, Nils fick 5 månaders vaccinet på 5-månadersdagen. Sköterskan kollade även styrkan och lite olika färdigheter. Så tipsade hon på hur vi kunde göra för att "lära" honom att vända sig från rygg till mage. Så nu på eftermiddagen har jag och Nils tränat, så nu kan han det. Han lär sig snabbt, min lille pöjk :)





Grattis!

Grattis min älskling på din 5-månadersdag!


Möbler

Nilsson i min gamla korgstol

 

Var ute i förrådet och hittad lite gamla saker från när jag var liten, bland annta korgstolen ovan. Jag kunder inte motstå att trycka ner Nils i den :) Plockade även in en pall som min morfar gjort, en lära-gå vagn och en potta. Lär naturligtvis dröja innan han kan börja använda sakerna, men det kan lika gärna stå på hans rum som i förrådet.


Catching

Årsbesked från CSN: Din nuvarande skuld är 211 000:-, återstående avbetalningstid: 24 år

Tack för det!

11 Januari

Vi vaknade upp till en grå och tråkig dag, som visade sig bli en solig och skön dag. Jag, Nils och vovven gav oss ut på en långpromenad i solskenet. Tänkte gå en kort runda, men allteftersom så utökade jag rundan då det var så himla skönt ute. Rena vårvädret.

Som Mattias sa: Det ser ut som han ligger i en jättestor sovsäck :) Jag tycker det ser väldigt mysigt ut.

 

Sööööt!

 

Fin is



Nils 5 månader (på torsdag)

Nils är så himla rolig nu! Han är så med, han kan leka och uppskattar bus. Han pratar massor, ibland finns det inget stopp och ibland tittar han på oss, säger nåt med bestämd ton och sen är det punkt. Precis som att han säger till oss eller berättar nåt viktigt :)

Han är nöjd långa stunder, blir nästan bara kinkig på kvällarna innan kvällsmat och sänggående. Han är inte blyg, han låter andra hålla och busa med honom. Han vill gärna pussas (äta upp) alla. Han har nära till skratt. Tycker om mat. Älskar att bada, han plaskar som bara den. Han sover i egen säng, i eget rum halva natten. Han blir lugn när han dansar med pappan. Han är nyfiken på hunden. Försöker härma miner. Vill sitta eller stå helst hela tiden, men han sitter inte själv än. Han älskar att ligga naken och kissa fritt :). Han är nyfiken på barn i sin egen ålder.

Han tycker inte om... jag kommer inte på vad han inte tycker om. Älskling, vad tycker han inte om?


En helt vanlig måndag - jag redovisar min dag in i minsta detalj...

Varning! Mycket text inga bilder, spretigt och utan sammanhang... :)


Idag har familjen veckohandlat, det är så himla skönt att ha hela veckans måltider planerade och inhandlade i början på veckan. Frysen har (äntligen) blivit avfrostad, Nils satt i sin matstol och tittade på när isbitarna dundrade genom frysen och ner i baljan :) Vi har gått en promenad i det krispiga vädret, dessvärre hann vi inte ut innan solen försvann. Men det var njutbart ändå och det känns så himla skönt efteråt. Nu går tvättmaskinen och torktumlaren för fullt, jag är så dålig på att hålla efter i tvättkorgen. Det slutar alltid med att den rinner över och jag tvättar allt på en dag (som när man bodde i lägenhet och tvättade 1 ggr/v.). Ikväll lagade jag en supergod köttfärssås med morötter i, det har vi aldrig haft förut, men det blev riktigt smarrigt.

Yesbox, då var den första veckan med nya vanor avklarad och vågen visade -1,2 kg. Det är jag helt klart nöjd med och ännu nöjdare är jag över att det har känts bra veckan rakt igenom. Nu hoppas jag att det håller i sig även denna vecka, för den 3:e veckan kommer jag få kämpa, så brukar det vara för mig. Mitt "kortsiktiga" mål är att gå ner 18 kg, till den 2 juni, ett snitt på 8 hg/vecka. Det är inte helt omöjligt, men det kommer kräva en hel del, mycket motion och egentligen finns inte något som helst utrymme för fusk. Men det är EN-DAG-I-TAGET som gäller.

Jag ska ju börja plugga nu i vår, vet inte om jag skrivit det förut? Svenska som andra språk, 45 hp, halvfart på distans (3 terminer!!!), via Stockholms universitet. Den 20 januari drar det igång med en heldag som upptakt och jag känner mig inte ett dugg redo eller peppad för det. Var ju inte längesen jag pluggade och så ska jag börja igen... Men jag försöker intala mig att det kommer ge mig större möjligheter till jobb. Enda positiva är att jag har sällskap av min vapendragare Madde och att vi kommer bo på hotell när vi måste vara på universitetet två dagar i rad. Förutom distansplugg, så består våren av babysång, babysim och förhoppningsvis massor mer mammadejter :) Jag ska njuta våren och sommaren, för till hösten drar det (förhoppningsvis) igång med jobb och plugg. Då blir det andra bullar.






My love!

Mitt livs kärlek


Trettondagen

Har haft en bra dag idag, en skön dag rakt igenom. Nils sov sin förmiddagslur på mig och det är så mysigt att jag knappt förmår mig lägga ner honom. Men det blir ju jobbigt att sitta med honom på sig i två timmar :)

Såhär söt är han när han sover

 

Efter sovstunden så var det dags för en promenad med vovven och då provade jag att ha Nils sittande i liggdelen. Han verkade gilla det, han satt och pratade stor del av rundan. Sen så var han ju den coolaste killen med solglajer som han fått av bästa morbror.

 

 

 

Ser fram emot våren då glajerna verkligen kommer komma till användning

 

Klappar mig själv på axeln idag, då jag masade mig iväg till gymet 45 min innan stängning. Då hade jag suttit och tänkt att det är ingen idé, jag kommer inte hinna dit, jag går dit imorrn istället. Men jag kom minsann iväg, körde igenom kroppen. Efteråt känns det ju, som bekant, skönt! Jag känner mig nöjd, 40 min promenad och 45 min gym idag.

Sen bestämde jag att gårdagens tunna skiva kladdkaka inte räknas som fika, det får dagens dessert göra hos svärföräldrarna. Jag kunde inte motstå. Men återigen, medvetet val, kontrollerat och ingen ångest. Skönt! Tänk att det bara är två dagar kvar på första veckan och jag känner mig helt galet nöjd. Jag känner mig stark och njuter av den känslan. Jag vet att den inte kommer hålla i sig. Men ett steg i taget, en dag i taget.


Bebisar, bebisar

Idag har vi varit i Finspång hela dagen, först hos en kollega som ska ha barn i början på mars och sen hos kusinen som ska ha barn om ett par veckor. Mycket magar är det! En annan vän är beräknad till på måndag och jag spricker av längtan efter att få bebisgosa. Det allra bästa är att det kommer två i januari, en i mars och en i juli, så bebisgos kommer jag få massor under året. Sen har jag ju min egen bebis såklart, men han är ju inte miniliten längre :)

Igår introducerade jag broccoli-, ris- och potatispuré för Nils. En ny smak som han var skeptisk till, men ändå gapade och åt av. Serverade det även i dag och det gick ner. Jag å andra sidan tycker att det luktar förj*vligt och smakar detsamma. Men det är bara att hålla masken och låtsas att jag tycker det är gott. Nästa vecka tror jag vi ska öka på portionerna så vi kommer igång med maten, det är visseligen ingen brådska, men han fyller ju 5 månader då och innan man vet ordet av så är han 6 månader och då bör man väl vara igång med maten?

Kondisen, var är du?

Igår var jag på gymet, fick mig ett program för alla muskelgrupper. Nya maskiner, som kändes roliga och helt rätt. Vi gick igenom dem, provade ett par reps på varje, inte så noga med vikterna. Men idag har jag träningskvärk i skinkorna och triceps :) Det tycker jag berättar hur SJUKT otränad jag är! Jag har verkligen noll, zero, nada kondition. Jag trodde inte den var så dålig, har ju gått en del promenader med vagnen, men icke! Kondis är som bortblåst och styrkan likaså. Så nu känns det jättemotigt att jobba upp konditionen igen, det känns kräktråkigt! Jag hatar att bli trött efter 10 min på crossen, och det tror jag beror på att jag vet vad jag HAR orkat och att jag inte är där längre gör det jobbigt. Styrkan ser jag fram emot att jobba upp, jag tycker om styrketräning. Jag hade ju tänkt gå på gruppträning också, men det får nog vänta till jag fått upp lite flås. Är ju pinsam om man inte orkar med ett helt pass :)

Jag har ett erkännande att göra, idag åt jag en 2 cm smal skiva av en kladdkaka. Jag skäms inte över det, jag gjorde ett medvetet val att äta. MEN jag vet däremot inte om jag ska räkna det som att min enda fikadag den här veckan är förbrukad nu? :) Jag har inte ätit godis, trots att jag blivit bjuden på det - klapp på axeln. Det har inte känts det minsta jobbigt att tacka nej till. Men så är det ju bara vecka 1, det är ju 51 veckor kvar :)

Just, jag har ju gjort ett par val till. Läsk får endast drickas på helgen, i mycket begränsad mängd och söndagar är vägningsdag, då kan jag inte frossa på helgerna för då blir resultatet sämre. Sen funderar jag kring skräpmat och jag tror jag ska begränsa det till max 1 ggr/månad. Det kan låta ofta för många, men jag tycker det känns rimligt. Nån dag i månaden orkar vi säkert inte laga mat. Och jag har ju inte några förbud i min kost (förutom godis, men det är ju inte mat...).

Puré

Vi har kommit igång med smakportionerna till Nils och det är jättekul. Nu blir han jätteledsen när maten är slut, det måste ju vara ett gott tecken? Vi har kört majs- och potatispuré i 5 dagar och igår började vi med morots- och palsternackspuré. Det var en mycket skeptisk Nils igår, men det gick ner. Nytt försök i dag, med lite större mängd och fortfarande lite skeptisk men åt ändå med god aptit och stort intresse. Lyckades fånga honom på bild och bjuder här på lite bilder:

Maaat...


Burr, det här var konstigt...


Mycket skeptisk till nya smaken



Det kanske inte var så dumt ändå



Jättekul med mat och kladd


Dag 2

Och nej, jag kommer inte blogga Dag 3, 4, 5, 6, osv. Däremot kommer jag försöka göra någon notering dagligen om hur jag tycker dagen gått. For att se mönster, för att kunna gå tillbaka och bli peppad, för att hitta fallgroparna osv.

Det har känts bra idag med, inte några större besvär med sug. Det kommer lite på kvällen, men det beror nog mest på gammal ovana. Det är ju det jag ska jobba bort, jag måste faktiskt inte mumsa på kvällen framför tv:n. En sak som jag däremot måste påminna mig om ofta, det är att dricka vatten. Av tidigare erfarenhet så vet jag att viktminskningen ökar om jag dricker 1,5-2 L. vatten/dag. Nu ammar jag ju fortfarande och då ska man ju dricka mycket vatten, men det har varit lite till och från med det på sistone.

Imorrn bär det av till gymet, det ska bli skönt, men det känns lite pirrigt. Gillar inte riktigt att bli "granskad", men det är ju bara för en timme. Däremot skulle jag mer än gärna anlita en PT om jag bara hade råd med det. Det känns så sjukt lyxigt att ha någon som puschar på och plockar fram träningspass för MIG. Det kanske man kunde önska sig i födelsedagspresent? :) Det värsta är väl att man vill fortsätta med PT om man väl börjat.

Dag 1

Dagen har gått bra, jag har inte haft nåt sug. Har planerat hela veckans måltider, det är A och O för mig. Däremot har jag fått tänka om flera gånger, bl.a. När jag kommit på mig själv med att tänka: Vad ska jag äta för gott ikväll? Vad ska jag unna mig i helgen?

Det är där mycket kraft och ändrat beteende måste till, för att bryta "jag är värd att äta", "jag tänker unna mig". Jag mår inte bättre av att unna mig snarare sämre. Jag får unna mig frukt och grönt eller roliga aktiviteter.

Trotsade vädret i förmiddags och gick 45 min. i regnet. Bra jobbat! Ringde gymet och bokade instruktörstimme på onsdag, äntligen ska jag börja styrketräna igen. Ska skriva ett träningsschema för veckorna framöver, styrketräning, simning, gruppträning och promenader ska finnas med varje vecka. Olika träningsformer förhindrar förhoppningsvis att jag tröttnar.

Tack för en bra dag!


Förändring för livet

Ni som hängt med ett tag kanske minns att jag i höstas skrev om att jag skulle gå ner i vikt för Nils. Som många andra kickar jag igång det nya året med att börja leva sundare.

Igår på nyårsafton pratade vi nyårslöften, jag tror alla sade att deras löfte var att bli sundare och gå ner x antal kilon. Mitt löfte till mig själv är att bearbeta mitt sockersug. Därför har jag valt att inte äta godis under 2012. Jag har haft kortare uppehåll (3 månader) och klarat det galant. MEN jag har hela tiden räknat ner till jag får äta godis igen och det vill jag bort från. Därför blir det ett helt år, då kan jag jobba med att radera alla tankar på godis - för jag får ju inte äta på hela året. Förhoppningen är att jag efter ett år inte VILL äta godis.

Sen hoppar jag på Ida, med fika 1 gång/ vecka, det räcker gott och väl. Utmaningen här blir hos min farmor och farfar. De tillhör generationen där de blir förolämpade om man tackar nej till fika.

En skillnad med mitt löfte om att bli en sundare människa i år jämfört med tidigare år, det är att mamma och pappa stöttar. Och det hjälper till mycket! Hela min familj har/håller på att ändra livsstil och det är skönt.

Utmaningen så här i början är bl.a. att börja, att bryta ovanor, sockerabstinensen, finna nyttiga alternativ, tålamod, disciplin, komma in i annat tänk, skapa rutiner kring träning och vardagsmotion.

Jag vill så gärna att det här ska vara året då jag gör förändringar som kommer hålla resten av livet. Jag är trött på att gå upp och ner i vikt som en jo-jo. Det är långsiktiga val och förändringar som görs i år. Jag ska komma på en ordentlig morot, för att komma igång ordentligt.

Önska mig lycka till och hjälp mig gärna göra hälsosamma val när vi ses! Imorrn är början på resten av mitt liv.