Shopping

Idag har jag och ett par kompisar varit på utflykt till Lager 157. Jag hade inte planerat att köpa så mycket, jag skulle mest titta. Men jag kom för en gångs skull hem med kläder till mig och till Mattias. Nils fick inte en enda grej. Jag är otroligt nöjd med mina inköp, 1 cardigan, 1 långkofta, 2 stickade tröjor, 1 t-shirt och en sjal. Nu återstår bara att se hur kvalitén på kläderna är. Deras egna märke är ju så sjukt billigt, därför blir jag ju lite tveksam. Detta trots att jag är låååångt ifrån en märkesbrutta. Jag äger inte ett endaste märkesplagg, förutom några Esprit plagg, men that´s it. Förutom på skor, där tänker jag alltid kvalité framför kvantitet. Skinn, framför fusk, det är mitt motto när det kommer till skor :)

Förresten uppdaterar jag så dåligt för att den förbaskade appen inte funkar.

PC --> Mac

 
Igår blev jag ägare till en sån här, en MacBook Pro. Jag som ALLTD har haft en PC, har en hel del att lära. Det är lite pyssligt och jag måste tänka om flera gånger. Men det är kul, superkul med en ny dator. Det är en jobbförmån, som jag inte haft innan, men som mina blivande kollegor såg som en självklarhet och inget "extra"...
 

Tröttaste

Nils är trött idag. Han är inte helt bra än. Han bara sover och sover. Lilla hjärtat.

Det enda positiva med det är att vi hinner med en massa här hemma.

Här är Nils, lyckligt ovetandes om att han några timmar senare skulle bli sjuk.


Värme

Vad det värmer när vänner hör av sig och frågar om de kan hjälpa till med något när de får höra att hela familjen ligger sjuka. Den omtanken gör mig helt varm i kroppen.

Idag mår vi alla tre, mycket bättre. Livet börjar återvända, dödslängtan är som bortblåst :)


Nära-döden-sjuk

Nils blev ju magsjuk natten till torsdag och är inte frisk ännu. Igår vid 17-tiden blev det min tur. Några timmar senare blev det Mattias tur. I natt har vi sprungit i skyttetrafik till toaletten.

Nu har jag bönat och bett, så mamma hämtar Nils när han vaknar.

Jag är slut!


Sjukling

Liten är sjuk. Kräktes i natt, diarré på morgonen. Nu ligger han och sover på mig. Älskade hjärtat!


10 månader

Världens bästa Nils fyller 10 månader idag. Fatta att han redan går. Galet!


Weekend

När jag tänker helg så tänker jag det på engelska - weekend. Och en halvsekund senare tänker jag weekendväska, fast wäska. För att jag vid ett tillfälle för mycket längesen skulle säga just weekendväska, men varje gång jag skulle rätta mig själv så blev det wäska. Lägg där till en linköpingsdialekt så har du hela kittet :)

Det jag egentligen skulle skriva var att Mattias jobbar sin sista helg nu i veckan. Sista på 7 månader. Det känns så obeskrivligt skönt att kunna planera in aktiviteter alla helger och slippa tacka nej för att han jobbar varannan helg. Underbart!


Jordgubbar

Hur fin är inte den hör lilla lådan som jordgubbarna låg i?


Våga vägra sova

Idag promenerade vi hem från stan. Nils var grinig och trött. Han vägrade dock att sova. Kämpade in i det sista. Tillslut orkade han inte hålla ögonen öppna. Detta till trots, vägrade han att luta sig tillbaka :)


Kroppkaka

Häromdagen fick Nils äta kroppkakor för första gången. Han ÄLSKADE det :)


Telefon

Nils pratar i telefonen, med allt. Alltså, allt fungerar som telefon.


Stapplande steg

Måste dokumentera att Nils i torsdags, 31/5 tog sina allra första steg utan att hålla i något. Flera gånger knallade han några steg, som mest 8 st. Vår duktiga lilla älskling. 9 månader och 19 dagar.

Bröllopshelg

Första långresan med Nils och bilresorna gick hur bra som helst. Han sov nästan hela vägen.

Torsdag eftermiddag när vi ankom brudparet, var det fullt hus och förberedelserna var i fullgång. Fredagen var det fullt ös från tidig morgon till sena natten. Ett tips, gör festprogrammen ett par veckor innan bröllopsdagen. Det är inte någon "hit" när skrivaren strejkar kl.23.00 dagen innan... Men som väl var ordnade det sig på självaste dagen B.

Dagen B var betydligt lugnare, men långt ifrån lugn och avslappnad. Det är en hel del att styra med, men till viss del hänger det nog på hur långt i förväg man tänker på detaljer, framförallt de små detaljerna som att stryka klänningen ;)

När alla i brudföljet äntligen var klädda, var det dags för fotografering (1 h före vigseln...), det blev många bra bilder. Min M är verkligen duktig på att fotografera och borde absolut få/ta betalt. Det ligger mycket arbete och tid bakom bilderna.

Vigseln blev jättefin, trots stormbyar, inte ett öga var torrt. Solisten var helt fantastisk. Solen sken. Alla var somrigt klädda. Glädje. Familjärt. Mycket kramar. 14(!) jättefina och roliga tal. God mat. Smaskig tårta. Fullt ös på kvällen.

Jag kände mig jättefin i klänningen, men dragkedjan skavde precis hela dagen och en av rosorna lossnade. Betalade 850:- hos frisören för något som jag kunnat göra själv, en aningens bitter. Sminket blev skitbra och höll hela dagen/natten, första gången med lösfransar men absolut inte sista.

Jag och brudgummen

 

Tack och go'natt

Bröllop

Nu är dagen här. Det vankas bröllop. Om drygt en timme sitter vi hos frissan och i sminket.

Slänger upp en bild på hur jag ser ut, om tid finnes.

Puss på er!