Diskmaskin

Den här helgen har vi kört diskmaskinen 5 ggr!!! Tre ggr igår, för det vägrade bli rent. Två ggr idag, helt tom, för att få den ren. Lär bli en gång till då det står ett berg på bänken och väntar. Tilläggas bör att programmet tar 1,5-2 h innan det är färdigt.


Utmaning

För 2 minuter sedan antog jag min allra första utmaning, jag anmälde mig till Toppa formen fram till jul. Det känns jättespännande, det känns inte omöjligt och det känns som att det är den sparken i röven som jag faktiskt behöver för att komma igång. Om 10 månader åker vi till Mallis och då vill jag faaaan inte se ut och må som jag gör idag. Det känns helt klockrent att börja nu, när det är höst och jag egentligen vill gå i ide och allt går ut på att mysa med något onyttigt som är ätbart. Tack Ida för att du skrev om detta på din blogg! Nu försöker jag peppa vänner och bekanta att också anta utmaningen så att vi kan peppa varandra.
 
Kram på er!
 
 

Ombytta roller

Gjorde en liten reflektion tidigare idag. I den här familjen är det jag som drar in kosingen, jag som betalar räkningarna och leker med barnet ett par timmar efter jobbet.

M är den som tar hand om barnet på dagarna, veckohandlar, helgstädar och lagar maten.

Hyfsat bra fördelning om ni frågar mig :) Jag skulle dock vilja vara den som tar hand om barnet ;)


Herr Nilson

Han är en riktig liten buse. I eftermiddags satt jag och M i köket och pratade, Nils lekte i vardagsrummet. Sen blir det lite för tyst och M går för att kolla, han utbrister något med en ton av allvar. Jag går dit och där står busen helt överlycklig på vardagsrumsbordet! -Å, herregud! var min kommentar. Nu vågar vi inte lämna honom utom synhåll. Ja, ni ser ju vad han använde för hjälpmedel för att ta sig upp :)






Sthlm @tillski

Är på G hem från huvudstaden. Dygnet har gått så snabbt, jag har bränt pengar på mat. Av någon anledning blir det alltid så i Sthlm. Fika, vin, middag, frulle osv. men det är nice.

Jag slås alltid av hur annorlunda Sthlm är. Jag tänker så mkt på vad alla människor gör, var är de på väg, var bor de, var jobbar de? Hur avskärmade de verkar vara från sin omvärld när de tar sig från punkt A till B.

"Sthlm, staden jag gillar att besöka men skulle må dåligt av att bo i"

Tach vanten, för ett fint dygn!


Lättare sagt än gjort...


Helgblogg ftw

Hej på er.

Jag hinner verkligen inte blogga i veckorna. Jag prioriterar annat då. Helgen är väldigt välkommen, jag behöver umgås med familj och vänner. I onsdags kom jag till en punkt på jobbet där det bara brast. I dagarna två grät jag helt okontrollerat i ren frustration över min arbetssituation. På tisdag blir det ett samtal med chefen, jag tänker inte bli utbränd som 28-åring.

Helgen har börjat jättebra, jag somnade INTE i soffan igår och jag har mycket tid med Nils. Snart ska vi på lunch hos Egelands, det blir nice. Jag njuter helgen!


Försenad söndagsblogg

Glömde helt bort att söndagsblogga igår. Veckan gick som vanligt i 110, helgen gick ännu snabbare. Agerade flyttfirma. Farmor och farfar har flyttat "hem". Tredje söndagen i rad som jag har fått mysa med Thure och bästis.

Idag var jag på min första gruppträning på flera år. Ett kettlebellspass, det var sjukt bra. Jobbigt som tusan, men jag orkade bättre än jag trodde. Nu ska jag köra det några måndagar framöver, kul!

Nu siktar vi på att veckan ska rusa på, så att det snart blir helg igen, det är väl dem vi lever för?

Nils växer så det knakar. Han utvecklas i en rasande fart, nya grejer var och varannan dag. En liten herre med en egen vilja. Han vill ha ordning och reda, var sak har sin plats. Han har skaffat sig egna sysslor som ska uträttas dagligen :)

Och nej, jag fattar fortfarande inte att jag inte kommer vara hemma med Nils nåt mer. Men jag börjar acceptera det liiite :)

Puss på er!


Ny vagn

Jag börjar bli sugen på en annan vagn till Nils. En lite smidigare. Typ en trehjuling, Urban Jungle har en jättefin som är svart och röd. Baby jogger har också en som verkar bra, mycket billigare än UJ.

Är det nån som känner nån som kanske vill köpa en Brio Go -11, svart chassi med svart liggdel och grön sittdel. Med Brio Go's egna regnskydd till båda delarna och myggnät. 9700:- nypris säljes för 6000:- eller bud.

Har ni erfarenhet av trehjulingar? Nackdel att barnet inte sitter vänt mot mig, men Nils börjar ju vilja sitta framåt.




Söndagsblogg

Ännu en vecka har gått. Jag hinner inte med. Jag längtar efter att komma in i att vara en working mama. Just nu känns det som om jag inte hinner nåt, nånstans. Det jag vill hinna är att träna 3 ggr/v., leka med Nils en stund varje dag, ha ett socialt liv med vänner familj och släkt OCH ha egen tid. I nuläget hinner jag leka med Nils en stund varje dag och det är inte fy skam.

Idag har Nils och jag gett pappan egen tid. Vi har varit på kalas hos världens bästa Olle. Det bästa av allt, Olle och Nils synkade sin vila :) Ida hade ordnat massor fika, tyvärr (men bra för figuren) hann jag inte riktigt med att smaka alla godsaker. Nils är ju som bekant inte still en sekund, det blir därmed en hel del passande :) Men det var kul att ses, tack för att vi fick komma.

Nu börjar det bli dags att tagga till för veckan som är i antågande. Jag hoppas ytterligare några bitar faller på plats i veckan. Och jag SKA besöka gymet för första gången sen april. Det kommer bli en bra vecka, det måste det bli.

Bjuder på en bild på en nyvaken Nils (han sov 20.00-09.00 imorse, men säg det inte högt)