Days passing by

I torsdags hade jag en riktigt, riktigt bra dag. Jag spenderade precis hela dagen med Madde, frukost, ikeabesök undanstökat på under timmen, shopping på Marieberg inkl. fika, fotvård i hemmet, restaurangbesök och bio.

Följande väska fick följa med hem från shoppingen. Det är den blivande "skötväskan", den passar perfekt på vagnen.


Igår kommer jag knappt ihåg vad jag gjorde, toksvårt att framkalla minnesbilder. Jag vill minnas att jag rensade ogräs, klippte rosbuskarna och läste bok. Kvällen avslutades i soffan framför en bra film, med ostbågar i skålen och cola i glaset.

Lilla vovven letar allt som oftast upp de mest märkliga platserna att ligga på. Igårkväll ville han ligga bakom mig, men fick inte plats. Då hittade han den nästbästa platsen: rumpan på min skuldra och överkroppen på soffryggen.


Recap.

På sistone har jag:

  • målat på huset,
  • bjudit svärföräldrarna på middag,
  • spöat Mattias i minigolf och
  • blivit spöad av pappsen i minigolf,
  • blivit bjuden på mat hos svärföräldrarna,
  • ätit choklad,
  • rensat i förrådet och
  • tittat på svärfar när han lagt marksten på framsidan
  • hälsat på Ängelen och busungen
  • varit hos barnmorskan
  • läst ut min första bok för sommaren

Imorrn blir det en heldag med Madde, den börjar med frulle hos henne, sen vidare till Ikea, dagen avslutas med restaurangbesök och  bio på kvällen. Nu håller vi bara tummarna för att jag orkar mobilisera runt min kropp på Ikea. I värsta fall får jag väl lägga mig i en av sängarna där och vila :)

Glass i JÄTTESTORA lass

TWIN-PEAKS


"Maggen"

Jag har ju inte visat en enda bild på min växande mage. Om sanningen ska fram så är den inte så värst väl dokumenterad överhuvudtaget...

 

Magen i profil, v.36

Magen uppifrån, v.36

 

Kan ju skriva en liten lägesrapport om hur jag tycker graviditeten går. Jag kämpar på med alla vanliga och ovanliga sysslor. Känner mig egentligen inte så värst begränsad, förutom att foglossningen kan göra ordentligt ont vid olika tillfällen. Tror det har blivit lite värre sen bebisen fixerade sig. Känner mig som en anka när jag är ute och går, vaggar fram i extremt långsamt tempo.

 

Nehe, nu ska jag titta på Livet på BB och bli lagom avskräckt :)


Kvällsmat

Kvällsmaten blev våfflor med hemgjord körsbärssylt och grädde. Inte helt fel!


I'm with Brio

Låt mig presentera bebisens vrålåk, en Brio Go årsmodell -11. Inte vilket skit som helst ;)

 

Hittade mina drömmars filt (från Elodie Details), den matchar helt perfekt till liggdelen. Nu ska jag bara flirta med Tant Anna, att hon ska sy en mobil med vimplar i röd- och svartprickigt tyg.

 

Sittdelen i grönt, supersnygg i färgen (irl)


Körsbär

Igår inväntade jag "home-delivery" av körsbär. Budet kom på eftermiddagen med ca 1 kg körsbär som de hade jobbat hårt för att få ihop. Hur de gick tillväga går att läsa hos budet själv. Det känns ju otroligt lyxigt att inte behöva plocka sina egna bär och dessutom få dem levererade till dörren. Jag tackar alla inblandade :)


En sak är säker och det är att körsbär är vackra

Idag har jag tagit rätt på bären, jag bestämde mig för att göra sylt, av den enkla anledningen att det måste vara den godaste sylten som finns. Det blev 2 st större burkar med sylt och jag hoppas jag kommer ha sylten för mig själv, tror inte Mattias är nåt större fan av körsbärssylt...

Vi firar 1 år!

Den 15 juli 2010 var det ett par förväntansfulla rackare som begav sig till banken för att ta ett REJÄLT lån för att kunna förverkliga en av sina drömmar. Vilken ynnest det är att ha råd att köpa sitt eget hus.

På visningen i mars 2010 såg det ut såhär

-För exakt ett år sedan fick vi ett helt gäng med nycklar som gick till vårt lilla röda radhus.
-För ett år sen åkte vi raka vägen från banken till huset, vilken känsla att sätta nyckeln i dörren till sitt eget hus.
-För ett år sen satt vi på vår uteplats, drack champagne och åt ost med kex.
-För ett år sen sov vi på luftmadrass i vårt tomma hus

Under det här året har vi renoverat vardagsrum, sovrum och barnrum. Vi har klippt vår egen gräsmatta ett otal gånger, rensat massor med ogräs, njutit av rosbuskar som blommor och blommar, vi har påbörjat renovering av entrésidan, vi har börjat måla fasaden, vi har tvättat massor i vår egen tvättstuga, vi har betalat dyyyra elräkningar under vintern, vi har skottat massor med snö. Under det här året har vi även påbörjat utökningen av vår lilla familj, den nya familjemedlemmen ligger fortfarande i magen och gottar till sig.

Vi har haft ett mycket bra första år i vårt lilla radhus, vi har klarat av alla årstider med bravur. Nu vet vi hur huset fungerar!

Det vi INTE har hunnit med är att ordna en ordentlig grillkväll med hela gänget. Men det råder vi förhoppningsvis bot på redan till nästa helg.

Nu ska vi fira att vi haft ett helt fantastiskt år i huset. Vi firar med bubbel, ost och kex :)

Livet som gravid...

Ris i HELA köket


Det är (bland mycket annat) sånt här som får mig att börja gråta. När man gör sig till och ska hälla upp ris i en "finare" burk för att sen börja förbereda maten och jag välter omkull den förb*nnade "finburken".


Dagens

T o R till Eskilstuna för att lokalisera förlossningen. På hemväg stannade vi vid Hjälmaresund och fikade invid Hjälmaren. Det var mysigt!

I övrigt inget att rapportera!

Fixerad

På agendan idag stod ett besök hos barnmorskan, vilket resulterade i ett stycke fixerad bebis med bra hjärtljud. Och en mamma  vars blodtryck mätte 158/100(!) vid första mätningen vilket gav mig en smärre chock. Efter ytterligare en mätning så visade det ett helt annat värde, mycket lägre och mycket väl godkänt.

Eftermiddagen har jag ägnat åt vardagligt plock och pyssel här hemma; dammat av, plockat undan saker som jag planerat göra i 2 veckor, fixat gardiner till barnrummet, plockat i ordning i min walk-in-closet (klädkammare).

Kvällen har bjudit på fikastund med lillebror, mycket trevligt! Det blir inte allt för ofta som vi ses, men jag kan gissa att det kommer bli ordentlig ändring på det så fort lilla bebisen dyker upp. För en mer bebistokig kille har jag aldrig förr träffat. Eller jo, min älskade farfar och det kanske är honom han "ärvt" det ifrån :)

Nu blir det soffan, med en tallrik kräm och mjölk bara för att bebisen bönar och ber ;)

Huvudbonad

Mattias fick äran att välja vad för små mössor som ska få pryda bebisens lilla huvud när den är alldeles färsk. Det blev dessa "coolingar".

 

När jag håller i mössorna så tänker jag: Gisses vad små. Men när jag sedan tänker att jag ska klämma ut huvudet som dessa ska sitta på, då tänker jag: Fy tusan vilka stora mössor, måtte de vara alldeles för stora!


Mission completed

Idag har jag:

  • Bakat hallongrottor
  • Bakat rågsiktskakor
  • Tvättat bebiskläderna
  • Ätit sillunch
  • Bakat kokostoppar
  • Läst bok
  • Sovit i sängen

Poolskötaren kom förbi en sväng på eftermiddagen ;)


Om det är lika varmt imorrn så blir det nog ett dopp i den nystädade poolen, känner att den använts alldeles för lite.

Det blir inte alltid som planerat...

Idag har jag:

  • Vaknat
  • Gått med vovven
  • Ätit frukost
  • Sovit på soffan
  • Satt på diskmaskinen
  • Läst lite i en bok
  • Sovit i sängen
  • Ätit mat hos mamma och pappa
  • Slappat i soffan
Imorrn ska jag:
  • Baka rågsiktskakor
  • Baka hallon(jordgubbs)grottor
  • Sova middag :)

16.00

Klockan är 16.00 och jag har inte gjort något vettigt hittills... Eller jag har tittat på när min kära sambo har grävt ur på framsidan och öst ut fyllnadsgrus. Jag har även tittat i receptböcker efter inspiration till bakning och skrivit en matlista för veckan. Det kommer nog bli det vettigaste jag gör idag, veckohandlar.

Imorgon planerar jag att tvätta bebiskläderna och baka, sedan får vi se om det blir av, men det är planen i alla fall.

Bebisbaka

Idag har jag spenderat några timmar i köket, jag har bakat MASSOR med bullar. Detta inför bebisens ankomst, då jag inbillar mig att det kommer gå åt en hel del fika.

I frysen finns för närvarande
  • 80 bullar,
  • mockarutor,
  • falsk toscakaka och
  • äpplerutor.
Det kommer nog bli någon mer långpannekaka bakad, då det är så himla smidigt och blir en del bitar. Sen ska jag nog göra lite småkakor också, typ hallonrutor och kolasnitt. Därefter ger jag mig på att baka matbröd, det är ju alltid gott :)

Sen tycker sambon att det vore bra om vi gjorde ett stort lass med pannbiffar, så att vi har. Och ett gäng matlådor. Så vi har till den tiden då vi kanske inte prioriterar matlagning, utan bebisgos!